Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανυπότακτοι και αναρχικοί οι δύο συλληφθέντες για τους ”Πυρήνες της Φωτιάς”!

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Το κλιμάκιο της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στην Θεσσαλονίκη, πιστεύουν ότι κρατούν οι αστυνομικοί – Δείτε φωτογραφίες από το διαμέρισμα που εισέβαλε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και διαβάστες την επιστολή του ενός, για την άρνησή του να στρατευτεί…

Ο ένας από τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη είχε στείλει την παρακάτω ανακοίνωση ως αρνητής στράτευσης. ”Στις 2 Μαίου 2011 έλαβα κατατακτήριο στρατού απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να παρουσιαστώ στις 5 Μαίου 2011 στο 6ο σύνταγμα πεζικού στην Κόρινθο.

Αρνήθηκα να παρουσιαστώ επειδή είμαι αναρχικός. Ως εκτούτου το να υπηρετήσω την κρατική μηχανή είναι κάτι το οποίο προφανώς δεν ταιριάζει με την ιδεολογία μου και με τον τρόπο ζωής μου. Ως γνωστόν ο στρατός ευθύνεται για άπειρες δολοφονίες και αυτοκτονιες. Είναι αυτός που έχει λειτουργήσει αρκετές φορές ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Είναι πάντα εκεί με το δάχτυλο στη σκανδάλη, έτοιμος να εγκαθιδρύσει χούντες και να καταπνίξει απεργίες και εξεγέρσεις.

Προφανώς και αποδέχομαι οτι υπάρχει πόλεμος. Απλά ο πραγματικός πόλεμος δεν διεξάγεται ανάμεσα σε λαούς, αλλά ανάμεσα σε καταπιεζόμενους και καταπιεστές. Για μένα είναι ξεκάθαρο το τι είναι και τι πρεσβεύει ο στρατός ως εκ τούτου δεν πρόκειται «να εκπληρώσω την υποχρέωση μου». Το να συμμετέχω σαν ενα γρανάζι στην στρατιωτική μηχανή αυτόματα θα σήμαινε οτι πολεμάω ενάντια σε μένα.

”Ο πραγματικός πόλεμος είναι ανάμεσα σε καταπιεζόμενους και καταπιεστές”

Επιλέγω την Ολική Άρνηση Στράτευσης και σε καμιά περίπτωση δεν θα υπηρετούσα άοπλη ή εναλλακτική θητεία. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ πως οτιδήποτε εναλλακτικό είναι και αφομοιώσιμο. Η επιλογή μου αυτή δε είναι επηρεασμένη από καμία θρησκευτική ή πασιφιστική ιδεοληψία αλλά αντίθετα έχει να κάνει με το πως εγώ, όντας αναρχικός, αντιλαμβάνομαι την λέξη πόλεμος. Έχει να κάνει με το γεγονός οτι η αναρχία εν τέλει δεν είναι ιδεολογία αλλά τρόπος ζωής”.
Το σπίτι που έγιναν οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής - ΦΩΤΟ από seleo.gr

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για την υπόθεση. Περιμένει οι δυο νεαροί να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να κάνει επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως οι δύο συλληφθέντες γνωρίζονταν με τα προφυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο πρώτος είναι ένας άνδρας ηλικίας 30 χρόνων, γνωστός αντιεξουσιαστής της Θεσσαλονίκης που έχει προσαχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε στενές σχέσεις με τους δράστες της επίθεσης στον ΟΔΔΥ Θεσσαλονίκης, όταν ακινητοποίησαν 10 άτομα και διέφυγαν με 40.000€. Θεωρείται ιδιαίτερα δραστήριος και εκτιμάται πως θέλησε να αναβαθμίσει τη δράση του και να μπλεχτεί στο αντάρτικο πόλης. Η προσαγωγή του έγινε από χώρο που βρισκόταν υπό κατάληψη και μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ρόπαλα, μπουκάλια και κράνη.

Ο δεύτερος προσαχθείς είναι περίπου 30, επίσης ανυπότακτος. Στο σπίτι του στην Σταυρούπολη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, που ελέγχεται προκειμένου να διαπιστωθεί εαν από εκεί στάλθηκε η προκήρυξη…
Η πολυκατοικία που εισέβαλε η αντιτρομοκρατική - ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ήπειρος: ”Οι δραπέτες μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία” – Τι αποκαλύπτει ο θείος του Μάριαν Κόλα!

Μακεδονία: Το φρικιαστικό έγκλημα του Μάριαν Κόλα στον Αλιάκμονα με θύμα ταξιτζή!

Εύβοια: Πέθανε από δάγκωμα φιδιού – To Κέντρο Υγείας δεν είχε ασθενοφόρο!

Κρήτη: Αποδοκιμασίες και μπουκάλια στον Ευάγγελο Βενιζέλο – Δείτε βίντεο!

Θεσσαλονίκη: Έρευνες, ευρήματα και συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής – ”Βλέπουν” τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς!

Ηράκλειο: ”Ο Αλβανός που γνώρισα σε μπαρ με βίασε στις ερημιές”!


Πάτρα: Δάγκωσε σεκιουριτά και επιτέθηκαν σε γιατρό με νυστέρι!

Κρήτη: Για να εκδικηθεί τον γείτονα του κρέμασε τα σκυλιά!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε