Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελικά είχαν “διαρρήξει” τη γιάφκα; – “Καθάρισαν” τα στοιχεία; – Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Τελικά είχαν “διαρρήξει” τη γιάφκα; – “Καθάρισαν” τα στοιχεία; – Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Η αρχική αστυνομική εκτίμηση ότι άγνωστοι μετά τις συλλήψεις στην Κοζάνη αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν για να πάρουν ενοχοποιητικά στοιχεία αλλά δεν τα κατάφεραν, φαίνεται πως αλλάζει.

Υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι «διαρρήκτες» να τα κατάφεραν και να μπήκαν στο διαμέρισμα παίρνοντας στοιχεία που θα τους ενοχοποιούσαν, χωρίς να μπορεί να καθοριστεί αν ήταν οπλισμός, εκρηκτικά ή φορητοί υπολογιστές.
Δύο γιάφκες, πάνω από την Στερεά Ελλάδα, και μία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στην περίπτωση της Αθήνας προσανατολίζονται στην αναζήτηση… ισόγειου καταστήματος, ίσως σαν φοροτεχνικό γραφείο, υπολογίζοντας το δελτίο παραγγελίας και παραλαβής των σχετικών πινακίδων. Στο μεταξύ αναμένονταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της ανάλυσης του USB και της κάρτας αποθήκευσης δεδομένων. Παρόμοια «αγωνία» έχουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου για τα αποτελέσματα των αναλύσεων στις δύο πλαστικές σακούλες πολυκαταστήματος, η μία μέσα στην άλλη, αν έχουν ίχνη πυρίτιδας.

Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι στη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τουλάχιστον 5 από τους 8 δράστες, έφθασαν στην πόλη ξεκινώντας παράλληλα από δύο επαρχιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ τουλάχιστον 2-3 από την Αττική. Μάλιστα πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφήνουν να εννοηθεί ότι στην περίπτωση των δραστών που έφυγαν από την Αττική, υπήρχε μια διακριτική παρακολούθηση, η οποία διακόπηκε εξαιτίας της κίνησης των υπόπτων με συγκεκριμένα μέσα και αδυναμίας από την άλλη των αστυνομικών να ακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Τα συνεργεία εξερεύνησης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν εντοπίσει πάρα πολλά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν στα Σίδερα Χαλανδρίου. Θα γίνει μια ταξινόμηση προκειμένου να απομονωθούν αυτά που ανήκουν στους συλληφθέντες και να προκύψουν τα «άγνωστα». Να καθοριστεί ο αριθμός των ατόμων που έχουν μπει στο διαμέρισμα και να αποτελέσει ερευνητική «τράπεζα» του μέλλοντος. Οι αστυνομικοί λένε χαρακτηριστικά πως όσα άτομα προκύψει ότι έχουν μπει σε αυτό το διαμέρισμα, «είναι 100% μέλη της Συνωμοσίας».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζοντας ότι το σπίτι της οδού Ελ Αλαμέιν αποτέλεσε το «ορμητήριο» για την βομβιστική επίθεση στο Mall, ακολουθούν όλες τις πιθανές διαδρομές από το συγκεκριμένο σπίτι προς το εμπορικό κέντρο αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Αντίστοιχο υλικό αναζητούν από τις κάμερες πολυκαταστήματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, σακούλες του οποίου χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτηση της βόμβας, όπως και αποδείξεις αγοράς μικρής… χύτρας ταχύτητας, σαν αυτής που χρησιμοποιήθηκε ως φορέας της βόμβας, προκειμένου να εντοπιστούν ημερομηνίες και ειδικότερος έλεγχος των βίντεο.

Στο μεταξύ γίνεται γνωστό, ότι το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού ως «τοξοβόλου του Συντάγματος», αλλά και του Δημήτρη Πολίτη, ταυτοποιήθηκαν με γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι ληστές της τράπεζας στο Φιλωτά Φλώρινας. Το κλεμμένο Nissan Sunny είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στο χωριό Πελαργός. Οι δράστες μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, στις 28 Νοεμβρίου 2012, είχαν μπει στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας σπάζοντας με τσεκούρι την τζαμαρία. Έμειναν περίπου 20 λεπτά, έως ότου ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, και να αρπάξουν 110.000 ευρώ. Από το σπασμένο τζάμι της τράπεζας φαίνεται να πληγώθηκε στο χέρι ο «τοξοβόλος» και έτσι έγινε δυνατή η ταυτοποίησή του παρότι τα περισσότερα ίχνη αίματος είχαν καταστραφεί με χλωρίνη από την κοπέλα που υποστήριζε την επιχείρηση.

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε