Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Της… φοροδιαφυγής σε Μύκονο και Σαντορίνη! Δεκάδες παραβάσεις και συλλήψεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκτεταμένους ελέγχους έκανε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και τις Κυκλάδες, συγκεκριμένα σε Σαντορίνη και Μύκονο, για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, έκαναν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Αττική, καθώς και σε Σαντορίνη Μύκονο, όπου σε δώδεκα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε τρεις από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων, για ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν

Στην Αττική οι… παρανομίες εστιάστηκαν σε αναψυκτήριο-μπαρ στην παραλία Μαραθώνα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατριών τουλάχιστον παραστατικών στοιχείων. Ακόμη, στην παραλία υπήρχαν 32 ομπρέλες με 64 ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν συνολικά 100 τ.μ. στην περιοχή του αιγιαλού, αλλά το μόνο που έλειπε ήταν η… άδεια, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης.

Ατελείωτος ο κατάλογος σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη οι παραβάσεις σημειώθηκαν σε εστιατόρια, πιτσαρίες, καφέ μπαρ με… πρωταθλήτριες περιοχές την Θήρα και τα Φηρά, όπου οι παραβάσεις ήταν δεκάδες.

Στην πλειονότητά τους αφορούσαν σε… χαμένες αποδείξεις, ελλείψεις στην συντήρητη των επαγγελματικών εξοπλισμών, αλλά και δεκάδες παραλείψεις των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

“Ξεχασιάρηδες” και στη Μύκονο

Στο νησί των ανέμων το σκηνικό ηταν παρόμοιο. Σε μία περίπτωση μάλιστα, διαπιστώθηκε πως σε ένα μπαρ, δεν είχαν κοπεί μόλις… 449 αποδείξεις, συνολικής αξίας 11.225 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πάλι συλήψεις των υπευθύνων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λάρισα: Συνελήφθη 42χρονος για οφειλές-μαμούθ προς το Δημόσιο

Θεσσαλονίκη: Το τελευταίο “αντίο” στον επιχειρηματία Νίκο Χαΐτογλου

Απίστευτη απάντηση Γκλέτσου στην αστυνομία: “Ρωτήστε το Σαμαρά και το Βενιζέλο!”

Αυτοκτόνησε 68χρονος στην Αγριλιά Ερυμάνθου – Ήταν συγγενής του δράστη της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε