Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Το Newsit αποκαλύπτει τη δράση του αρχηγού της “εταιρείας δολοφόνων” – Πώς απήγαγε την πλούσια 57χρονη

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην οδό Σταδίου το γραφείο του εγκεφάλου της “εταιρείας δολοφόνων”.Στο ίδιο κτίριο βρίσκονταν παλαιότερα τα γραφεία του Α. Παπανδρέου και τηςΛ. Κατσέλη.Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο με μαρτυρία ενοίκου του κτιρίου

Μέχρι πριν από ένα μήνα, όπως αποκαλύπτει το Νewsit, διατηρούσε δικηγορικό γραφείο λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος, o πρώην ισοβίτης Χρήστος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα, απο τον Δεκέμβριο του 2009 είχε εγκατασταθεί στον αριθμό 5 της οδού Σταδίου, στον 4ο όροφο, στο γραφείο 416.

Ακούστε τι καταγγέλλει στο newsit ένοικος του κτηρίου ο οποίος για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η εμφάνιση, στα τέλη του 2009, του πρώην ισοβίτη που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην “εταιρεία” δολοφόνων στα μέσα της δεκαετίας του 1980 προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ενοίκων του κτιρίου. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο κάποτε στέγαζε τα γραφεία του Ανδρέα Παπανδρέου, της Λούκας Κατσέλη και άλλων καθηγητών του Οικονομικού
Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στους τρεις από τους οκτώ ορόφους στεγάζονται τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται στο κτίριο είναι φοιτητές.

Στο γραφείο 416 του 4ου ορόφου στεγαζόταν μέχρι πριν απο ένα μήνα ο Χρήστος Παπαδόπουλος. ΦΩΤΟ NEWSIT

Όπως δηλώνουν ένοικοι του κτιρίου στην οδό Σταδίου 5, ο ίδιος είχε κρεμάσει έξω από την πόρτα του γραφείου 416 μια τεράστια πινακίδα με το όνομα, τα τηλέφωνά του και ιδιότητα “συνταξιούχος δικηγόρος”. Στους ενοίκους των υπολοίπων γραφείων καθώς και στην διαχείριση του κτιρίου όταν τον ρωτούσαν έλεγε ότι θα χρησιμοποιούσε το γραφείο του για
άλλες ασχολίες και συγκεκριμένα θα αναλάμβανε φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις στις οποίες ειδικευόταν ούτως ή άλλως.

Λίγα μέτρα απο την πλατεία Συντάγματος, στην οδό Σταδίου 5 βρισκόταν το γραφείο του Χρήστου Παπαδόπουλου. ΦΩΤΟ NEWSIT

Αξίζει τα σημειωθεί ότι ένοικος γραφείου στον ίδιο όροφο, όπου στεγαζόταν το γραφείο του εγκέφαλου της εταιρείας δολοφόνων, μετά από λογομαχία που είχε με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, έφυγε από το κτίριο αναζητώντας κάπου αλλού να στεγάσει την επιχείρησή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Χρήστος Παπαδόπουλος τόνιζε ότι σκόπευε να εργαστεί στο καινούργιο γραφείο του παρά τις αντιδράσεις. «Δεν σκοπεύω να φύγω ό, τι και να γίνει. Δεν θέλω να έχω προβλήματα με κανέναν από όσους εργάζονται στο ίδιο κτίριο, αλλά θέλω να με αφήσουν ήσυχο να κάνω τη δουλειά μου», έλεγε.

Πώς απήγαγε την 57χρονη

Ο καταδικασθείς τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικοιοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα εκρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ωστόσο, η υπόθεση έχει παραπεμθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται προχθές από το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, ύστερα από διαδοχικά γεγονότα. Οι λεπτομέρειες, που αποκαλύφθηκαν, θυμίζουν θρίλερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, όταν η καθαρίστρια του κρυσφύγετου των κατηγορουμένων παραβίασε τις εντολές των εργοδοτών της και ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη.

Η γυναίκα, είπε στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδελφό της στη Δράμα, πράγμα το οποίο έγινε. Ο αδελφός της 57χρονης πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε όσα πληροφορήθηκε. Ακολούθως, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλέιας Ξυλοκάστρου και ύστερα από παρακολουθήσεις και έρευνες, έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη, η οποία, με διάταξη της Εισαγγελίας πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης
Ανακρίνεται ο αρχηγός της “εταιρείας δολοφόνων” – Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων η γνωστή Αθηναία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε