Πέμπτη, 16 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τρίκαλα: Η απόδραση κράτησε ένα χρόνο

Τρίκαλα: Η απόδραση κράτησε ένα χρόνο

Λίγες μέρες πριν συμπληρώσει ένα χρόνο ως δραπέτης, ένας 57χρονος στα Τρίκαλα κατέληξε και πάλι στα χέρια της αστυνομίας

Στη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στους Νομούς Τρικάλων και Σερρών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε όπλα, πλήθος φυσιγγίων και 208,3 γραμμάρια κάνναβης.

Ο 57χρονος δραπέτης, που δεν είχε επιστρέψει στις φυλακές της Λάρισας μετά από άδεια στις 11 Δεκεμβρίου 2012, συνελήφθη χθες το πρωί στην πόλη των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στους Νομούς Τρικάλων και Σερρών, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 57χρονος δραπέτης συνελήφθησαν και έξι ακόμη άτομα.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες άντρες ηλικίας 58, 33, 29 (πατέρας και γιοι), 31 και 45 ετών και την 20χρονη κόρη του δραπέτη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της Απόδρασης Κρατουμένου, Υπόθαλψης Εγκληματία και παραβάσεις Νόμων Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Όπλων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε:

Δύο διαμερίσματα στην περιοχή των Τρικάλων
Μία αγροικία του Νομού Τρικάλων και σε
Δύο κατοικίες κωμόπολης του Νομού Σερρών

όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Μία καραμπίνα
Ένα λειόκανο, μονόκανο, με κομμένη κάνη όπλο
Ένα αεροβόλο όπλο
Ένα κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT με αποξασμένο αριθμό
Ένα  αεροβόλο όπλο χειρός (απομίμηση περιστρόφου)
208,3 γραμμάρια κάνναβης και
108 φυσίγγια διαφόρων τύπων

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
 

Ο 57χρονος καταζητούμενος, κατά το διάστημα που ήταν δραπέτης, είχε καταφέρει να διαφύγει με αυτοκίνητο, αντιλαμβανόμενος δύο επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς.

Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών, απάτη, παραβάσεις σχετικές με επιταγές και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα βιασμού που σημειώθηκε κατά το χρονικό διάστημα που ήταν δραπέτης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Νεκρός ένας αστυνομικός και δύο κακοποιοί σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

Ηράκλειο: Νεαρή γυναίκα ξεψύχησε στην άσφαλτο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε