Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τρομάζει το Μαξίμου πιθανό νέο τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

– Σε αναμμένα κάρβουνα ο Αντώνης Σαμαράς, που απαιτεί εδώ και τώρα σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού
– Aνησυχία για αμαύρωση της Ελληνικής προεδρίας από πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα
– Mεγάλη η επικοινωνιακή ζημιά για την κυβέρνηση από το γύρο του κόσμου, που κάνει το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του επικίνδυνου τρομοκράτη

Σε ύψιστη επιφυλακή έχει θέσει το Μέγαρο Μαξίμου την ΕΛ.ΑΣ, για τον εντοπισμό και τον “επαναπατρισμό” του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού, στον απόηχο της διογκούμενης ανησυχίας της κυβέρνησης για “δυναμική επανεμφάνιση” της εγχώριας τρομοκρατίας μεσούσης της Ελληνικής προεδρίας και εν αναμονή του νέου κρίσιμου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα.

Άμεση σύλληψη Ξηρού αξιώνει ο Αντώνης Σαμαράς – πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο αρνητικός διεθνής αντίκτυπος

Στις πάμπολλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, που έχει ο πρωθυπουργός με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια του έχει ζητήσει την ένταση των προσπαθειών της ΕΛ.ΑΣ και την επιστράτευση όλων των διαθέσιμων μέσων, ώστε να συλληφθεί ο επικίνδυνος τρομοκράτης, προτού οι ελληνικές αρχές βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα ενός νέου χτυπήματος. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να επισπευσθεί η έρευνα για την απόδοση ευθυνών σχετικά με τις συνθήκες χορήγησης άδειας στον Ξηρό, καθώς πληθαίνουν οι φωνές και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, που ζητούν τις “κεφαλές των υπευθύνων επί πίνακι”.

Πονοκέφαλο αποτελούν για το Μέγαρο Μαξίμου και οι διαστάσεις, που προσλαμβάνει η αρνητική διαφήμιση, που υφίσταται η χώρα μας από την εξαφάνιση του Ξηρού και ακολούθως το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες Υπουργοί, που βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες της προεδρίας της ΕΕ έρχονται αντιμέτωπη με τη δυσάρεστη έκπληξη να “απολογούνται” σε Ευρωπαίους συναδέλφους τους ή κοινοτικούς παράγοντες για την επανάκαμψη του τρομοκρατικού μετώπου στην Ελλάδα. Τον τόνο, πάντως, δίνει η Ουάσιγκτον, που και χθες δια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε την άμεση σύλληψη του Ξηρού, στον απόηχο των έντονων παραπόνων, που διετύπωσε ο Τζον Κέρι στον Έλληνα ομόλογο του, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αντίβαρο σε όλα αυτά η σταθερή δημόσια διαβεβαίωση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ότι σύντομα ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα βρεθεί εκεί, όπου ανήκει, δηλαδή στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης

Εντολή Σαμαρά να αλλάξουν τα πάντα με τις προφυλακίσεις

Στα άκρα η κόντρα για τον Χ. Ξηρό – Ν.Δ.: Ο Γιωτόπουλος δίνει γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ανάποδο

Συνάντηση Σαμαρά με Ομπάμα στις Βρυξέλλες λίγο πριν τις κρίσιμες αποφάσεις για το χρέος

Πάγκαλος για Ξηρό: Υπάρχουν και άλλοι επαναστάτες που βάφουν τα μαλλιά τους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε