Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Βγάζουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για μια οργάνωση με σκοπό την δια της βίας επικράτησή της κάνουν λόγο οι δύο ανακρίτριες στο κείμενο που συνοδεύει το αίτημά τους για άρση της ασυλίας όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής

Επί της ουσίας οι δύο ανακρίτριες ανοίγουν το δρόμο για απαγόρευση από τον Άρειο Πάγο της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές.

Αν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έσπευσαν να ιδρύσουν άλλον πολιτικό φορέα για να προλάβουν την εξέλιξη αυτή όλα δείχνουν ότι οι νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θα είναι η αρχή για εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο δια της δικαστικής οδού.

Στο σκεπτικό τους οι δύο ανακρίτριες αναφέρουν ότι το κόμμα έχει από την ίδρυσή του “χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό” και στόχο την “δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων” τους εκτιμάται ότι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον ζητείται η άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση θα οδηγήσει άμεσα σε εξελίξεις.

Οι ανακρίτριες ζητούν την έγκριση του Κοινοβουλίου προκειμένου οι εν λόγω εκπρόσωποι του κόμματος να διωχθούν ποινικά και να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, επικαλούμενες στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Επιπλέον οι ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης, στους ήδη κατηγορούμενους Ν. Μιχαλολιάκο, Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα, Ι. Λαγό, Ν. Μίχο και Η. Κασιδιάρη (οι δύο τελευταίοι μετά τις απολογίες τους για την εγκληματική οργάνωση αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους).
Τι αναφέρουν οι ανακρίτριες στο πόρισμά τους για τη Χρυσή Αυγή

Ζητείται επίσης άρση ασυλίας για την απαγγελία συμπληρωματικής κατηγορίας: για το πλημμέλημα της κατοχής όπλου κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, για το επίσης πλημμέλημα της σύστασης παράνομου αρχείου κατά του Χρ. Παπά που αφορά δυο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830 και εμπίπτουν στον νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς και, τέλος, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος κατά του Νίκου Μίχου για ποσότητα 2,4 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

Στο αίτημα των δύο δικαστικών λειτουργών γίνεται επίκληση συνολικά σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, στο υλικό που κατασχέθηκε από τα σπίτια των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών, αλλά και στις απολογίες που έχουν δώσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε