Τρίτη, 28 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Βράζει” η Ιερισσός! – Στο “πόδι” οι κάτοικοι – Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στις Σκουριές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός“, τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μέχρι τότε, τα άτομα που  συνελήφθησαν ξημερώματα, σε έφοδο στα σπίτια τους, θα κρατηθούν με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Την απόφαση να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη
είχε λάβει νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, για την αποφυγή επεισοδίων στα Δικαστήρια Πολυγύρου. Ύστερα απ’ αυτή την απόφαση, πήγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο ανακριτής και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού καθώς και άλλα άτομα που αντιτίθενται στην επένδυση στις Σκουριές και φώναζαν συνθήματα.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή ενώ η οδός Μοναστηρίου, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο, είχε αποκλειστεί από νωρίς.

Δείτε το βίντεο του ThessToday:

Πληροφορίες θέλουν μάλιστα, τους κατοίκους να σκέφτονται να αποκλείσουν ολόκληρο το χωριο, για να μη μπορεί κανείς να μπει ή να βγει από αυτό…

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ιερισσού

Σύμφωνα με το seleo, ως ενδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν και συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο χωριό που εκλέχθηλκε,
υπέβαλε την παραίτηση της από πρόεδρος του Τοπικου Συμβουλίου της Ιερισσου η Ζωή Γάτα η οποία είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στον συνδυασμό του Χ.Πάχτα.

Επίσης συμωνα με πληροφορίες του thessalonikimesaapoeiikones παραιτήθηκε σήμερα και δεύτερος εργαζόμενος από την μεταλλευτική εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική
της εταιρίας και για τα επεισόδια που συμβαίνουν συνεχώς στην περιοχή από την αστυνομία και τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Όπως είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ, ένας εργαζόμενος στα μεταλλεία, κάτοικοι της Ιερισσού  απειλούν τους εργαζόμενους για τη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Στη Θεσσαλονίκη θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στις Σκουριές – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τις επεισοδιακές συλλήψεις

”Πόλεμος” στην Ιερισσό για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Κάτοικοι έκαναν γυαλιά καρφιά το αστυνομικό τμήμα – Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις!

Νύχτα έντασης στην Ιερισσό – Εισβολή αστυνομικών σε δυο σπίτια – Κάτοικοι έκαναν γυαλιά καρφιά το αστυνομικό τμήμα

Ένταση και πάλι στη Χαλκιδική για το χρυσό

Η απάντηση της Ελληνικός Χρυσός στην Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν αποχωρεί η Eldorado Gold από την Ελλάδα

Για κακούργημα διώκονται οι 20 για τις Σκουριές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε