Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Χάρτης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα: Ο Μαζιώτης, ο υπαρχηγός και οι συνεργοί του!

Χάρτης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα: Ο Μαζιώτης, ο υπαρχηγός και οι συνεργοί του!

Ο 42χρονος διαβόητος τρομοκράτης, Νίκος Μαζιώτης, ο 35χρονος καταζητούμενος αντιεξουσιαστής, κάτοχος του «κινητού» οπλοστασίου που εντοπίστηκε στα Εξάρχεια τον περασμένο Μάρτιο, κάποιοι παλιοί «περιφερειακοί» και σήμερα «πρωταγωνιστές», μερικοί από τους 29 αποφυλακισθέντες με περιοριστικούς όρους, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε διάφορες τρομοκρατικές επωνυμίες, και ελάχιστοι ποινικοί, φαίνεται πως αποτελούν τη νέα «σύνθεση» της επικίνδυνης εγχώριας τρομοκρατίας, όπως ισχυρίζονται ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αναβιωτές της ένοπλης βίας εντόπισαν και στρατολόγησαν «πρόθυμους» συνεργάτες, δημιούργησαν ξεχωριστούς πυρήνες με έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους, για την αποφυγή ομαδικών συλλήψεων, προέβησαν σε ένοπλες ληστείες για την χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δράσης τους, εξοπλίστηκαν με βαρύ οπλισμό, εκπαιδεύτηκαν και είναι έτοιμοι να προβούν σε «ευρηματικές», σύνθετες και πιθανώς αιματηρές ενέργειες, μεγαλύτερες σε ένταση από αυτές που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν, αναζητώντας στόχους με «λαϊκό έρεισμα», υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές εκτιμήσεις, τα περισσότερα από τα 10-15 μέλη αυτή της ένοπλης ομάδας, με πιθανότατο κεντρικό πρόσωπο τον Νίκο Μαζιώτη, έχουν απεικονιστεί στα βίντεο των ληστειών τραπεζών, που καταγράφηκαν στα Μέθανα, στο Βελεστίνο, Σπέτσες, Νεμέα και Ακράτα, με λεία που ξεπερνά κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ.

Οι «ελεύθεροι» κατηγορούμενοι τρομοκράτες

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η αστυνομική ηγεσία καθιστούν «υπεύθυνη» τη Δικαιοσύνη για την έξαρση της εγχώριας τρομοκρατίας και την πιθανή κλιμάκωση τρομοκρατικών χτυπημάτων. Αυτή η οργή προέρχεται από το γεγονός της ελευθέρωσης… 29 κατηγορουμένων από τους συνολικά 54, που συνελήφθησαν την τελευταία 4ετία για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι «ελεύθεροι» κυκλοφορούν ανάμεσά μας είτε εξ αιτίας ολιγωρίας της Δικαιοσύνης είτε επισήμως (και νομίμως) με απαλλακτικά βουλεύματα, διατάξεις Ανακριτών και αθωωτικές αποφάσεις.

Η αστυνομική δυσαρέσκεια ξεκινά από τις δικαστικές κινήσεις, που ουσιαστικά οδήγησαν στην φυγή των Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα. Συνεζίζεται με την αποφυλάκιση του 29χρονου Κ.Σ, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2010. Τότε, ο 29χρονος, τον οποίο η ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική) κατηγορεί ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και υποπτεύεται διαχρονικά ως μέλος της «Σέχτας Επαναστατών», είχε συλληφθεί τη στιγμή -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας-που έβγαινε από γκαράζ-γιάφκα στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη μεταφέροντας βαρύ οπλισμό.

Κι ενώ η κράτηση του έβαινε προς τη λήξη της (18μηνο), χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί η δίκη του, και σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να αποφυλακιστεί, από τις Αρχές προέκυψε και προστέθηκε σε βάρος του νέα κατηγορία, σε άλλη υπόθεση τρομοκρατίας με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η παράταση της προφυλάκισης του επί ένα 12μηνο. Ο Κ.Σ προχώρησε σε απεργία πείνας εντός των φυλακών, έχοντας τη συμπαράσταση του αναρχικού χώρου, κομμάτων της Αριστεράς εντός του Κοινοβουλίου, εφημερίδων και πολλών φορέων. Τελικά, στις 11-7-2013 αποφυλακίστηκε με το υπ’ αριθμόν 1452/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η αποφυλάκιση του συνοδευόταν με την επιβολή περιοριστικών όρων, αυτών της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του κάθε Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του (Πειραιά), της χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ, της απαγόρευσης συνάντησης και κάθε μορφής επικοινωνίας με τους συγκατηγορούμενους του, της αφαίρεσης του διαβατηρίου του και του με αριθμό ΑΗ 5… δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του, της υποχρεωτικής διαμονής του ή κατοικίας του στην οδό Ζ… στον Πειραιά με τους γονείς του και της απαγόρευσης εξόδου του εκτός της περιφέρειας του Νομού Αττικής.

Οι άλλοι «ελεύθεροι» της Συνωμοσίας

Στην ίδια υπόθεση, εκτός του Κ.Σ, είχαν συλληφθεί κι άλλα άτομα. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρονται αναλυτικά οι περιπτώσεις των αποφυλακισθέντων με περιοριστικούς όρους.

Δύο εξ αυτών, ο Χ.Π και ο Δ.Μ δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ μία τρίτη κατηγορούμενη, η Σ.Α, αποφυλακίστηκε στις 4-6-2012 με το υπ’ αριθμόν 1539/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και με την υπ’ αριθμόν 3/2012 διάταξη του Εφέτη Ανακριτή επιβλήθηκαν σε βάρος της περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης της στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής της (Σύνταγμα) και της απαγόρευσης εισόδου και παραμονής σε ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από την αρχική ομάδα των 5 συλληφθέντων, στο σπίτι-γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι (παρασκευαστήριο εκρηκτικών μηχανισμών κατά την Αστυνομία) οι : Μ. Π αθωώθηκε, ο Ε.Γ καταδικάστηκε σε 2χρόνια και 9 μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή και ο Π.Μ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, πλην όμως αποφυλακίστηκε την 19 Μαρτίου 2011 και με την υπ’ αριθμόν 2/2012 διάταξη του Επίκουρου Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Αθηνών επιβλήθηκαν σε βάρος του οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1 και 16 κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του (Περιστέρι), της απαγόρευσης εισόδου και παραμονής σε ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης συναναστροφής με τους συγκατηγορούμενους του και της υποχρεωτικής διαμονής του στη διεύθυνση Α…στο Περιστέρι (υφ’ όρων απόλυση).

Αποφυλακίσεων συνέχεια

Στη λίστα των αποφυλακίσεων συμπεριλαμβάνονται και οι εξής περιπτώσεις κατηγορούμενων από την Αστυνομία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση:

-Στις 14 Νοεμβρίου 2009 συνελήφθη κατόπιν εντάλματος η Α.Χ, η οποία δεν παραπέμφθηκε σε δίκη.
-Στις 5 Ιανουαρίου 2010 συνελήφθη ο Ν.Μ, ο οποίος αθωώθηκε.
-Στη 1 Φεβρουαρίου 2010 συνελήφθη ο Ν.Β, ο οποίος αθωώθηκε.
-Στις 25 Μαρτίου 2010 συνελήφθη ο Ε.Ρ, ο οποίος αθωώθηκε.
-Στις 22 Απριλίου 2010 συνελήφθη η Κ.Κ, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, πλην όμως αποφυλακίστηκε στις 4 Απριλίου 2012 από ΚΚΓΕ Θηβών, και με την υπ’ αριθμόν 4/2012 διάταξη Επίκουρου Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Αθηνών επιβλήθηκαν σε βάρος της οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης της κάθε 1 και 16 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής της (Π. Φάληρο), της απαγόρευσης εισόδου και παραμονής σε ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης συναναστροφής με τους συγκατηγορούμενους της και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση Η… στο Π. Φάληρο (υφ’ όρων απόλυση).

Casus belli… ο γεωπόνος

Μία άλλη περίπτωση, που πυροδότησε την ένταση μεταξύ Αστυνομίας και Δικαιοσύνης, αποτελούν οι συλλήψεις του 29χρονου φοιτητή Γεωπονικής Π.Μ και της 25χρονης φοιτήτριας της Φιλοσοφικής Η.Λ, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 8 και 11 Ιανουαρίου 2013. Ο 29χρονος ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς αποτυπώματα του είχαν βρεθεί στις γιάφκες της οργάνωσης στην οδό Ορφέως στο Χολαργό και στην οδό Ελλησπόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, από δείγμα γενετικού υλικού που είχε ληφθεί από τον κατηγορούμενο, προέκυψε ταύτιση του με βιολογικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε όπλα τα οποία είχαν βρεθεί στις 18 Νοεμβρίου 2011 στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου. Ειδικότερα, μέσα σε μεταλλικό κουτί, το οποίο ήταν θαμμένο σε λάκο, βρέθηκαν 2 περίστροφα, 1 πιστόλι, 1 υποπολυβόλο και 284 σφαίρες. Βιολογικό υλικό στο μεταλλικό κουτί είχε βρεθεί και της φοιτήτριας.
Ο 29χρονος, μόλις 6 ημέρες μετά τη σύλληψη του αφέθηκε ελεύθερος , καθώς, κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας και ύστερα από διάταξη του Ειδικού Ανακριτή-Προέδρου Εφετών Αθηνών διατάχτηκε η άρση κράτησης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων.. ο Π.Μ αφέθηκε ελεύθερος στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Το ίδιο συνέβη και με την Η.Λ η οποία αφέθηκε ελεύθερη στις 15 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους και οι δύο υποχρεώθηκαν, εκτός όλων των άλλων, να διαμένουν στο σπίτι τους στην οδό Λ… στο Παλαιό Φάληρο και στην οδό Μ… στο Χολαργό αντίστοιχα.

Οι «ελεύθεροι» του Επαναστατικού Αγώνα

Από τους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», ο μόνος έγκλειστος σήμερα στις φυλακές είναι ο Κ.Γ, καταδικαστείς σε ποινή κάθειρξης 50 ετών και 6 μηνών (εκτιτέα 25 έτη). Οι υπόλοιποι: ο Χ.Κ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 έτη, πλην όμως αφέθηκε ελεύθερος. Ο Ε.Σ καταδικάστηκε και αυτός σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη, αλλά το ίδιο αφέθηκε ελεύθερος. Ο Σ.Ν με την απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκε. Επίσης, αθώοι κρίθηκαν η Μ.Μ και Κ.Κ.

Σε άλλες υποθέσεις, εκτός του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Α.Σ καθώς ο γενετικός του τύπος ταυτοποιήθηκε με το άτομο που πυροβόλησε στις 10 Ιουλίου 2009 εναντίον αστυνομικών διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων στα Εξάρχεια. Αρχικά προφυλακίστηκε και όταν εκδικάστηκε η υπόθεση του, αθωώθηκε από το Δικαστήριο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2011 συνελήφθησαν 5 άτομα, ανάμεσα τους και μία γυναίκα, για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων. Έγκλειστος στις φυλακές βρίσκεται ο Χ.Τ, καταδικαστείς σε ποινή κάθειρξής 10 ετών και 4 μηνών. Στους υπόλοιπους τρεις επιβλήθηκαν μικρές ποινές που είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η Μ.Μ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους με την υπ’αριθμόν 114/2011 διάταξη της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας Πλημμελειοδικείου Αθηνών, και με το υπ’ αριθμόν 112/2012 από 20/1/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών διατάχτηκε η άρση και των περιοριστικών όρων. Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Γ΄Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, όμως, μετά από πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, το κατηγορητήριο τροποποιήθηκε σε κατηγορία σύστασης συμμορίας και απλή οπλοκατοχή, επιβάλλοντας τελικά τις μικρές ποινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική η απόφαση του Χριστόδουλου Ξηρού να μην επιστρέψει στις φυλακές – Αναζητείται από την αστυνομία!

Χριστόδουλος Ξηρός: Ο «ρεμπέτης» τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη

Τους “τσιλιαδόρους” της επίθεσης στο σπίτι του πρέσβη ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.- Έχει υποψίες για την ταυτότητά τους

Γερμανός πρέσβης: Κάποιοι θέλουν να εκτροχιαστεί η Ελλάδα

Ξέρουν και τους τρομοκράτες που χτύπησαν το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη και τους δολοφόνους των 2 νεαρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Στρατολογία καλεί Μαζιώτη για… θητεία!

Βασικός ύποπτος ο Νίκος Μαζιώτης για το “χτύπημα” στον Γερμανό πρέσβη – Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα τρομοκράτη να πυροβολεί με καλάσνικοφ

Τι απαντά ο Νίκος Μαζιώτης για τις ληστείες τραπεζών

Φόβοι της Αντιτρομοκρατικής για συνεργασία Παλαιοκώστα – Μαζιώτη – Όλα τα στοιχεία

“Ετοιμάζει χτύπημα η ομάδα Μαζιώτη” – Τι “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική

Κόκκινος συναγερμός για τρομο – χτύπημα με πολιτικό ή μεγάλο οικονομικό στόχο

Ο άφαντος Νίκος Μαζιώτης ληστεύει τράπεζες – Φωτογραφίες ντοκουμέντο – Φοβούνται ότι μαζεύει λεφτά για τρομοκρατικό χτύπημα

Επανεμφανίστηκαν Μαζιώτης-Ρούπα για τη Χρυσή Αυγή και τον Π. Φύσσα

Επαναστατικός Αγώνας: 50 χρόνια φυλακή σε Μαζιώτη, Ρούπα και Γουρνά

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε