Site icon NewsIT

Ακάλυπτες επιταγές 324.000 ευρώ γέμισε η αγορά των Σερρών

31.05.2011 | 18:56
Ακάλυπτες επιταγές 324.000 ευρώ γέμισε η αγορά των Σερρών

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κατάφερε να εξιχνιάσει 32 περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές της εν λόγω σπείρας.

Οι δώδεκα φερόμενοι ως δράστες από τη Β. Ελλάδα, έγιναν αντιληπτοί μετά τη σύλληψη ενός μέλους του κυκλώματος, όταν προσπάθησε να εξαργυρώσει πλαστή επιταγή σε τράπεζα στις Σέρρες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ήταν μέλος οργανωμένης σπείρας που διοχέτευε στην αγορά ή εισέπραττε πλαστές επιταγές, από πέρυσι τον Μάιο, οι οποίες φέρονταν να έχουν εκδοθεί από γνωστές εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα.

Μέχρι τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κατάφερε να εξιχνιάσει 32 περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές, της εν λόγω σπείρας, ενώ γίνεται έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του τυπογραφείου που τυπώνονταν οι πλαστές επιταγές.

Ένας από τους δράστες κατάφερνε να προμηθεύεται βεβαιώσεις κερδών-καταβολής χρημάτων από δήθεν επιτυχίες του σε παιχνίδια του ΟΠΑΠ, νομιμοποιώντας έτσι τα παράνομα έσοδά του στην εφορία, που ξεπερνούσαν τα 52.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται στους φακέλους του ΟΠΑΠ και για άλλα μέλη της σπείρας.

Εναντίον των δραστών του παράνομου κυκλώματος, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version