Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απόδραση κρατούμενης με “βραχιολάκι”: Η διαδρομή της κρατούμενης πριν “εξαφανιστεί”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα πάνω – κάτω φέρνει στο Σωφρονιστικό σύστημα η απόδραση 43χρονης που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι εντοπισμού. Όλο το παρασκήνιο της κινηματογραφικής απόδρασης.

Η “διάρρηξη” της ατομικής συσκευής εντοπισμού από την 43χρονη, προκαλεί προβληματισμό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στις διωκτικές Αρχές, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μέτρου και βέβαια είναι δυνατόν να προκαλέσει ακόμα και αναθεώρηση δεδομένων όσον αφορά στο σύστημα επιτήρησης.

Η στιγμή του “συναγερμού”

Η 43χρονη που είχε καταδικαστεί για την συμμετοχή της στο μεγάλο σκάνδαλο της “Energa” είχε αποφυλακιστεί με όρους και συγκεκριμένα με κατ’ οίκον περιορισμό και βέβαια με την υποχρέωση να φορά πάντα στο πόδι της το βραχιόλι εντοπισμού.

Αυτό το βραχιόλι, από την στιγμή που θα έβγαινε από το σπίτι της έδινε αμέσως σήμα στα κεντρικά της ιδιωτικής Εταιρείας που εισάγει και ελέγχει τα “βραχιόλια εντοπισμού”.

Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν τις 18:30, στο κέντρο επιχειρήσεων τις συγκεκριμένης εταιρείας σήμανε συναγερμός, καθώς στον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου, άρχισε να αναβοσβήνει η ειδική ένδειξη εξόδου της 43χρονης από το σπίτι της.

Αμέσως όχημα της εταιρείας με δυο ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες με τον απαραίτητο εξοπλισμό, έφθασαν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια που βρίσκεται το σπίτι τις 43χρονης, όπου και διαπίστωσαν πως η ίδια λείπει από την οικία της.

“Καπνός”!

Το αμέσως επόμενο σήμα που έδωσε το ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού κρατουμένων δόθηκε από την περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, κοντά στην οδό Ελευθερίας με έξοδο προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Οι άνθρωποι της εταιρείας έσπευσαν στο σημείο και παράλληλα επειδή η κατάσταση φαίνονταν να εξελίσσεται σε σοβαρή, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία.

Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης αλλά και όχημα της Ασφάλειας έφθασαν στο σημείο και απλά διαπίστωσαν πως η 43χρονη που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για το σκάνδαλο της “Energa”, είχε καταφέρει να “κόψει” το βραχιόλι, να το πετάξει στο συγκεκριμένο σημείο και να εξαφανιστεί.

Μάλιστα εκτιμάται πως έχει διαφύγει μάλλον στην επαρχία, καθώς στο σημείο που βρέθηκε βραχιόλι στην Ν. Φιλαδέλφεια, οδηγεί απευθείας στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Παράλληλα εκτιμάται πως είχε και συνεργούς στην απόδραση οι οποίοι την βοήθησαν στην φυγάδευσή της εκτός Αττικής.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε