Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρης Φλώρος: Ξανά στις φυλακές Χαλκίδας μετά την… ανατροπή

Άρης Φλώρος: Ξανά στις φυλακές Χαλκίδας μετά την… ανατροπή

– Μετά από μια εβδομάδα ελευθερίας, ο Άρης Φλώρος παίρνει ξανά το δρόμο για τις φυλακές Χαλκίδας
– Λίγα λεπτά κράτησε η παρουσία του στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
– Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ μετά την ακύρωση της απόφασης να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας
– Όλο το χρονικό του… θρίλερ

Ήταν 10:20 το πρωί του Σαββάτου (01.09.2018) όταν ο Άρης Φλώρος μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Energa – Hellas Power και καταδικασθείς σε 21 χρόνια πέρασε τη νύχτα στην Ασφάλεια, μετά την αναίρεση του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του, μια απόφαση που είχε προκαλέσει σάλο και πολιτικές αντιδράσεις.

Η παρουσία του Φλώρου στον εισαγγελέα δεν κράτησε παρά μερικά λεπτά. Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε βγήκε από την Ευελπίδων λίγα λεπτά αφού είχε μπει. Ο Φλώρος μεταφέρεται ξανά στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει έως ότου να μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές της Χαλκίδας.

Η… ελευθερία του κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Η απόφαση να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας άνω του 67% εκδόθηκε στις 24 Αυγούστου. Δεν άργησαν οι αντιδράσεις και οι αποκαλύψεις για τα σκοτεινά σημεία όσον αφορά στο πιστοποιητικό αναπηρίας.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο… θρίλερ της Παρασκευής, που κατέληξε στη νέα σύλληψη του Φλώρου και στην κράτησή του στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό της υπόθεσης Φλώρου

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες – εξπρές συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής, 31.08.2018 και μετά τη θετική εισήγηση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ. Σοφουλάκης.

Με το διατακτικό του βουλεύματος, ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του.

Αμέσως ο κ. Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Η… παγίδα της εξακρίβωσης στοιχείων

Νωρίτερα, ο Άρης Φλώρος προσήχθη από τη Βούλα όπου βρισκόταν στη ΓΑΔΑ ως «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δόθηκε στον ίδιο για  την προσαγωγή του ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων , καθώς – τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα,  ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποίο διατάχθηκε η αποφυλάκισή του στα μέσα Αυγούστου.

Ιατρικός Σύλλογος: Περιμένουμε τα στοιχεία για τη γνωμάτευση Φλώρου

Με ανακοίνωσή του, στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας αναφέρει ότι περιμένει τα στοιχεία σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον Αριστείδη Φλώρο, ούτως ώστε αν διαπιστωθεί εμπλοκή μελών του στην υπόθεση να κινήσει άμεσα πειθαρχικές διαδικασίες.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του  Α. Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση  θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται  ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα  τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση από τον ΙΣΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις