Site icon NewsIT

Αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους για την απαγωγή Μυλωνά

10.02.2010 | 18:38
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απολογίες κατηγορουμένων στη δίκη για την απαγωγή του Γ. Μυλωνά.

Κοινή γραμμή πλεύσης ακολούθησαν στις απολογίες τους οι εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη συμμορία, που απήγαγε τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά, Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και Πολύκαρπος Γεωργιάδης. 

Οι δύο αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους στην απαγωγή και στις ληστείες σε τράπεζες, που τους προσάπτονται, αποδίδοντας την ανάμειξή τους στη γνωριμία τους με τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο δήλωσαν «αλληλέγγυοι», λόγω των ιδεολογικό-πολιτικών τους πιστεύω. 

Όπως είπαν μάλιστα, η αλληλεγγύη έφτασε έως το σημείο να του παράσχουν βοήθεια σε διάφορες υποχρεώσεις και ανάγκες του, που ο περιβόητος δραπέτης δεν μπορούσε να τακτοποιήσει μόνος, αφού ήταν καταδιωκόμενος. Τέτοιες ήταν η αγορά και η μεταφορά βασικών ειδών διατροφής, η πληρωμή των κοινόχρηστων, η ενοικίαση ταινιών. Επιπλέον, ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που νοίκιασε το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του.

«Τον Παλαιοκώστα τον γνώρισα το 2004 στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ήμουν προφυλακισμένος για μία απόπειρα εμπρησμού σε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας. Με προσέγγισε και μου είπε να πάω στο κελί του. Εντυπωσιάστηκα από τη βιβλιοθήκη του. Κάναμε διάλογο για τον Νίτσε, τον οποίο θαύμαζε, και τον Ντοστογιέφσκι. Συμμετείχαμε, μέσα από τις φυλακές, σε κοινούς αγώνες. Η φιλική μας σχέση διατηρήθηκε και μετά την αποφυλάκισή μου. Όταν έμαθα για την απόδρασή του πανηγύριζα. Στις αρχές του 2007 με πήρε τηλέφωνο για να βρεθούμε», τόνισε. 

Περιέγραψε τον Β. Παλαιοκώστα ως άνθρωπο με κοινωνική αποδοχή και τον χαρακτήρισε ως αντιεξουσιαστή με την κοινωνική διάσταση του όρου. Εξάλλου, τόνισε ότι η σύλληψη του ίδιου στηρίχτηκε σε συλλογικούς συνειρμούς και φήμες.

Από την πλευρά του, ο Β. Χρυσοχοΐδης είπε ότι γνώρισε τον Παλαιοκώστα μέσω του Π. Γεωργιάδη. «Ο Πόλις χρειαζόταν έναν οδηγό για να μεταφέρει τα ψώνια του Παλαιοκώστα. Όταν γνώρισα τον Παλαιοκώστα ήθελα να τον ρωτήσω διάφορα πράγματα. Ήπιαμε 3-4 φορές μαζί καφέ στους Νέους Επιβάτες, όπου συζητούσαμε για κοριτσάκια. Έκανα κάποια μαστορέματα στο προαύλιο της μονοκατοικίας της Σουρωτής, αλλά δεν μπήκα μέσα στο σπίτι. Έμαθα για την απαγωγή από τα ΜΜΕ. Μετά την απαγωγή μού ζήτησε να μεταφέρω ένα σάκο με χρήματα σε μία κοπέλα στο Κορδελιό», είπε μεταξύ άλλων.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η στάση, που κράτησε ο Ασημάκης Λαζαρίδης, ο οποίος παραδέχθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται. Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Παλαιοκώστα που φτάνει στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Όταν ρωτήθηκε για τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Χρυσοχοΐδη και Γεωργιάδη, είπε: «Τους γνώρισα ως “Βάγγο” και “Θοδωρή”. Στην απαγωγή ήταν δύο άτομα μ’ αυτά τα ονόματα. Δεν μπόρεσα να τους δω γιατί φορούσαν μάσκες. Κατά την ομηρία του Μυλωνά έκαναν και οι δύο βάρδιες», είπε.

Η δίκη, που διεξάγεται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version