Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεν είναι στις ΗΠΑ, είναι… στο Κολωνάκι – «Κατεβασμένες» βιτρίνες, επεισόδια και μολότοφ για την δολοφονία Φλόιντ

επεισόδια

Φωτιές, χημικά, σπασμένες βιτρίνες μαγαζιών και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε… ΗΠΑ. Πολλές προσαγωγές μετά την πορεία για την δολοφονία του Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Εικόνες ανάλογες με αυτές που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε πορεία για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη.

Φωτιές, χημικά, σπασμένες βιτρίνες μαγαζιών και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ συνέθεσαν το σκηνικό των επεισοδίων έξω από την αμερικανική πρεσβεία αλλά και στη συνέχεια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Σκηνές που βλέπουμε μέσω βίντεο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφέρθηκαν έστω και για λίγο στην Αθήνα.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν η αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση να ξεφεύγει. Επρόκειτο για πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Σε αυτή συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές που ήταν στην ουρά της πορείας άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ. Οι διμοιρίες επενέβησαν με χημικά και διέσπασαν την πορεία. Το ένα κομμάτι έφυγε προς την Αλεξάνδρας και το άλλο προς το κέντρο καίγοντας κάδους.

Αρχικά πέταξαν κάποια μπουκάλια και στη συνέχεια υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει και τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Προσπάθησαν μάλιστα να βάλουν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εκτόξευαν συνεχώς αντικείμενα.

Οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν για κάποιο χρονικό διάστημα όπως και οι δρόμοι γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη συνέχεια τμήμα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο Κολωνάκι σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων.

12 προσαγωγές από την Αστυνομία

Η Αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές διαδηλωτών που θεωρούνται ύποπτοι για τα επεισόδια.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις