Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι βρέθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο, το Φεβρουάριο του 2009, από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στο εδώλιο κάθισε και σύντροφός του, γνωστή ως Σούλα.
Αν και η υπόθεση εκφωνήθηκε, η εκδίκασή της διεκόπη για τις 29 Απριλίου, λόγω ωραρίου.
Η μεταφορά του Αλκέτ Ριζάι στο Εφετείο της Αθήνας, έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Στο εδώλιο κάθισε και η σύντροφός του, Ασπασία Μητροπία, γνωστή και ως Σούλα, αφού αντιμετωπίζει κατηγορίες για την ίδια υπόθεση. Σημειώνεται πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη, ωστόσο πριν περίπου δυο μήνες αποφυλακίστηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιχής της.
Επίσης, ο Αλκέτ Ριζάι σε πρώτο βαθμο είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για την κινηματογραφική απόδραση, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν περίπου ένα μήνα, ο Ριζάι επιχείρησε να αποδράσει και πάλι από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται κρατώντας μάλιστα ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ριζάι: Η Σούλα με έπεισε να παραδοθώ
Φωκίδα: Το ξέσπασμα της μάνας του Ριζάι – ”Είναι εθνικός ήρωας ο γιος μου”!
Ο άνθρωπος «κλειδί» που έπεισε τον Ριζάι να παραδοθεί
Αίσιο τέλος στο Μαλανδρίνο – Παραδόθηκε ο Αλκετ Ριζάι – Σώοι και οι 5 όμηροι
“Αυτοί είναι οι όμηροι του Ριζάι” – Δείτε φωτογραφίες – Μέσα στη φυλακή παραμένουν τα ΜΑΤ