Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Μπούκουρας ζητάει αναστολή για να φτιάχνει πεϊνιρλί»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Μπούκουρας ζητάει αναστολή για να φτιάχνει πεϊνιρλί»

Άρχισε για δεύτερη ημέρα η «μάχη» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των συνηγόρων υπεράσπισης προκειμένου οι εντολείς τους να μην οδηγηθούν στις φυλακές. Στο δικαστήριο σήμερα και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Απίστευτες δικαιολογίες για να γλιτώσουν την φυλακή και να μείνουν έξω με αναστολή προβάλλουν οι καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην μπουν στην φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Η υπεράσπιση των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσης Αυγής έχει αρχίσει να υποβάλει τα αιτήματα για αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

Το «παρών» δίνουν και σήμερα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Λίγο μετά τις 12 έφτασε στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μια ώρα αργότερα κάθισε στο εδώλιο και είπε: «Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω και ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν την πάρω (σ.σ. την αναστολή) δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να έρθει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή». 

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη: «Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στέρησετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ζήτησε ο ίδιος από το δικαστήριο να μην μπει στη φυλακή. «Θα ήθελα να έχω το δικαίωμα να πάω στο δεύτερο βαθμό και να βγάλω το στίγμα από πάνω μου. Καταλαβαίνετε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουμε στιγματιστεί. Η σκληρότερη τιμωρία μου είναι ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν από τη φυλακή. Ζητώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με την οικογένειά μου», ανέφερε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η εν διαστάσει από το 2012 σύζυγος του Νίκου Μίχου, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του πρώην συζύγου της γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την οικογένεια. «Αν ο Νίκος εκτίσει την ποινή του εμείς θα οδηγηθούμε σε απόγνωση», είπε η μάρτυρας.

Η υπεράσπιση του Αντώνη Γρέγου ζήτησε «βραχιολάκι», με δικαίωμα κίνησης στο Δήμο Θερμαϊκού που κατοικεί και στο Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος, στην περίπτωση που δεν του χορηγηθεί αναστολή. Και αυτός επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους εξαιτίας των οποίων θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπεράσπιση της Ελένης Ζαρούλια ζήτησε να μην εκτελεστεί η ποινή της. Υποστήριξε η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υπήρξε σε κατ οίκον περιορισμό από το 2013 και μπορούσε να πηγαίνει μόνο στον προφυλακισμένο σύζυγο της και στο φαρμακείο. Αργότερα της επιβλήθηκε ο όρος να πηγαίνει στο τμήμα τρεις φορές αυτό το μήνα. «Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς» ανέφερε η υπεράσπιση της Ε. Ζαρούλια και προσέθεσε:  «Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείτε βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου που πρέπει να φτάσει στο Εφετείο μακριά από κραυγές από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν ούτε το δικαίωμα για έφεση».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών) επιχειρηματολογώντας για το θεμα της αναστολής υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν σε αλλοδαπούς με μεγαλύτερη ποινή να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά  χρόνια…».

Click4More Παρέλαση «αγνώριστων» χρυσαυγιτών στο Εφετείο για την φουκαριάρα την αναστολή!

Πρόσθεσε πως «Η Χρυση Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα προκειμένου να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Μιχάλη Αρβανίτη.

Επισημαίνοντας πως «η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πίτσες και πεϊνιρλί» η δικηγόρος του ζήτησε να έχει η έφεση του αναστέλλουσα δύναμη και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του», ανέφερε η κα Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας Μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Στάθης Μπούκουρας.

Η συνήγορος που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο επικαλέστηκε και για τους δύο οικογενειακους λόγους επισημαίνοντας πως έχουν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η πλευρά του καταδικασθέντα Μιχάλη Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις