Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως! Όλοι οι διάλογοι

Δίκη της Χρυσής Αυγής

Μόλις 20 λεπτά κράτησε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Η παρέμβαση της Προέδρου του δικαστηρίου ήταν καταλυτική και έτσι το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 11:00. Αναζητείται το βούλευμα για ενδεχόμενη παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό.

Πολύ σοβαρές είναι οι εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. 

Η απάντηση στην εισαγγελέα ήρθε από… έδρας. Η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με τους 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της. 

Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

Με άλλα λόγια η Πρόεδρος του δικαστηρίου αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό της εισαγγελέως ότι όλοι όσοι έχουν καταδικαστεί εκτός από το Νίκο Μιχαλολιάκο έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η πρόεδρος εξήγησε ότι δεν ισχύσει ο ισχυρισμός της εισαγγελέως ότι όλοι οι καταδικασθέντες, εκτός του Μιχαλολιάκου, έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης, είπε ότι δεν ισχύει το επιχείρημα της εισαγγελέως ότι δεν πρόκειται οι καταδικασθέντες να τελέσουν νέα αδικήματα επειδή η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί. 

Έτσι, ζήτησε από την εισαγγελέα να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών.

Όλος ο διάλογος της Προέδρου με την εισαγγελέα 

Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας παρέλειψε να αναφερθεί στους κατηγορούμενους που έχουν και ποινές κάθειρξης και δεν έχουν λευκά ποινικά μητρώα. Το δικαστήριο κρίνει πως πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. 

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις. 

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα  μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους. Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι; 

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και γι αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους; 

Δικηγόρος Λαγού: Να βοηθήσω κυρία πρόεδρε. Υπάρχει βούλευμα του 2019 που ορίζει πως δεν υπήρξε παραβίαση. 

Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέως να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις