Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δολοφονία στη Βούλα: Το “φάντασμα της Αμβέρσας”, το καρτέλ κοκαΐνης και η σερβική μαφία

Δολοφονία στη Βούλα: Το “φάντασμα της Αμβέρσας”, το καρτέλ κοκαΐνης και η σερβική μαφία

Οι πολλές… συμπτώσεις που ερευνα η Αστυνομία για την εκτέλεση του Βέλγου Κρίστοφερ. Πώς μπορεί να συνδέεται με τη διπλή δολοφονία των Σέρβων μαφιόζων σε ταβέρνα στη Βάρη.

“Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση”, λέει η γνωστή ρήση και στην περίπτωση του Βέλγου Κρίστοφερ, που δολοφονήθηκε στην Βούλα, οι συμπτώσεις σε σχέση με την σερβική μαφία είναι πολλές, για να είναι απλά… επαναλαμβανόμενες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για το “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος του Βέλγου “επιχειρηματία”, εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη εκτέλεση να έχει άμεση σχέση με την διπλή δολοφονία των Σέρβων μαφιόζων σε ταβέρνα στην Βάρη, τον περασμένο Ιανουάριο.

Το “φάντασμα της Αμβέρσας”, όπως ήταν γνωστός στις Διωκτικές Αρχές του Βελγίου ο 47χρονος Κρίστοφερ, φαίνεται πως είχε καταφέρει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη συγκεκριμένου Λατινοαμερικανικού καρτέλ, το οποίο έστελνε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κρυμμένες σε κοντέινερ, στο Λιμάνι της Αμβέρσας, όπου και δραστηριοποιούνταν το θύμα.

Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό στις ευρωπαϊκές αρχές το γεγονός πως για να διεισδύσεις σε καρτέλ αν μη τι άλλο αυτό θα γίνει μόνο μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια με τους “βαρόνους”, η πιο σιωπηλή και επικίνδυνη μαφία της Ευρώπης: η σερβική.

Ως γνωστόν το “φάντασμα της Αμβέρσας” δολοφονήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Βούλα, από δύο άτομα τα οποία του είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο του σπιτιού του. Οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι τον Κρίστοφερ, με αποτέλεσμα να χάσει επί τόπου την ζωή του. Επαγγελματική δουλειά, δηλαδή.

Βούλα

Κανείς από τους γείτονες δεν γνώριζε την πραγματική ταυτότητα του Βέλγου και κυρίως τις παράνομες δραστηριότητες του. Όλοι τον ήξεραν ως έμπορο ελαίων και κάρβουνου, ο οποίος μάλιστα έδειχνε να έχει μια πολύ καλή οικονομική επιφάνεια. Στο πολυτελές διαμέρισμα της Βούλας διέμενε με την Βραζιλιάνα σύζυγο του και το ανήλικο παιδί τους.

Έξι κινητά τηλέφωνα και δυο ταυτότητες, που είχε στην κατοχή του το θύμα, έδειξαν αμέσως στους Αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο πως έχουν να κάνουν με κάτι περίεργο και κυρίως σοβαρό, μέχρι που ήρθαν τα στοιχεία από το Βέλγιο.

Ο Κρίστοφερ είχε καταδικαστεί ερήμην σε 14 χρόνια φυλακή, για ένα κοντέινερ με σχεδόν ένα τόνο κοκαΐνης, που είχε φτάσει στην Αμβέρσα μέσω Ισπανίας, με αφετηρία την Λατινική Αμερική.

Πολλές συμπτώσεις

Το κοντέινερ με τα κατεψυγμένα σπαράγγια, τις μπανάνες και τον -σχεδόν- έναν τόνο κοκαΐνης, φαίνεται να έχει κοινή σχέση με την σέρβικη μαφία, καθώς στην Ισπανία που ήταν ο πρώτος προορισμός του εμπορευματοκιβωτίου, “κάποιος” έβαλε χέρι σε περίπου 200 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια και έπειτα από τον αιματηρό πόλεμο που ξέσπασε στο Μαυροβούνιο μεταξύ ομάδας μαφιόζων, το “χέρι” που άρπαξε τα 200 κιλά καθαρής κόκας, ήταν το μακρύ χέρι της συμμορίας του “Σκάλιαρι” στο Μαυροβούνιο.

Στην συγκεκριμένη μαφία ανήκαν οι δύο Σέρβοι που δολοφονήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 στην γνωστή ταβέρνα της Βάρης.

Ποια σχέση όμως μπορεί να έχει το “φάντασμα της Αμβέρσας” με την σερβική μαφία; Εδώ, λοιπόν, υπεισέρχεται ο παράγοντας με τις… πολλές συμπτώσεις.

Ο 47χρονος Βέλγος, όταν κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης στην πατρίδα του, βρέθηκε με την οικογένεια του στην Ισπανία, πάντα βέβαια με πλαστά στοιχεία.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, άγνωστο γιατί, φεύγει από την Ισπανία και τα ίχνη του χάνονται από τις Διωκτικές Αρχές που πλέον είχαν βρεθεί στο κατόπι του.

Την ίδια περίοδο, ένα θηριώδες τζιπ Volvo, στο οποίο επιβαίνει μια τριμελής οικογένεια, περνά τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, προερχόμενο από την Σερβία.

Ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου στο συνοριακό έλεγχο παρουσιάζει διαβατήριο βέλγικων Αρχών και περνά ανενόχλητος. Άλλωστε είναι πολίτης της Ε.Ε

Σχεδόν την ίδια περίοδο, επίσης με πλαστά στοιχεία, περνούν τα σύνορα, επίσης από τα Σκόπια, δύο Σέρβοι. Όπως αποδείχθηκε τον Ιανουάριο του 2020, επρόκειτο για τους Στέφαν Σταμάτοβιτς και τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς.

Η πραγματική τους ταυτότητα όμως αποκαλύφθηκε όταν πια οι δύο Σέρβοι μαφιόζοι είχαν πέσει νεκροί στην ταβέρνα που έτρωγαν με τις οικογένειες τους στην Βάρη, από πληρωμένα πιστόλια που είχαν εισπράξει μεγάλο χρηματικό ποσό από την αντίπαλη συμμορία του Μαυροβουνίου.

Και οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Τόσο ο 47χρονος Βέλγος “επιχειρηματίας”, όσο και οι δύο Σέρβοι μαφιόζοι, φαίνεται να είχαν δημιουργήσει στην Ελλάδα εταιρείες – βιτρίνα, που ασχολούνταν με το εμπόριο… εξωτικών φρούτων από την Λατινική Αμερική. Τυχαίο; Όχι βέβαια εάν σκεφτεί κανείς πως τον Οκτώβριο του 2019 είχαν βρεθεί στο Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και της Θεσσαλονίκης, κοντέινερς με μπανάνες, τα οποία τελικά περιείχαν και 700 κιλά καθαρής κόκας από το Εκουαδόρ.

Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως ένα από τα κοντέινερ με την κόκα θα κατέληγε στο Μαυροβούνιο και ένα άλλο στο Λιμάνι της Αμβέρσας.

Έξι μήνες μετά την δολοφονία των δυο Σέρβων μαφιόζων, το “φάντασμα της Αμβέρσας”, εν προκειμένω ο 47χρονος Βέλγος “επιχειρηματίας” πέφτει νεκρός με δυο σφαίρες στο κεφάλι, έξω από το σπίτι του στην Βούλα.

Οι πολλές λοιπόν και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, που πλέον σταματούν να είναι συμπτώσεις, έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των έμπειρων ερευνητών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι άλλωστε δεν πιστεύουν στις… συμπτώσεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις