Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το σχέδιο εκτέλεσής του και η συνομιλία που αποκάλυψε ο γιος του

Ζαφειρόπουλος

Συνομιλίες του αδικοχαμένου ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, στο γραφείο του, παρουσίασε σήμερα για πρώτη φορά, η οικογένεια του.

Ο γιος του δικηγόρου, Επαμεινώνδας  Ζαφειρόπουλος, παρουσίασε στο δικαστήριο συνομιλία, το καλοκαίρι του 2017, στο διαδίκτυο, διαδικτυακή συνομιλία  μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas». 

Ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πιθανολόγησε στην κατάθεση του πως ο συνομιλητής του πατέρα του ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα από τη συνομιλία προκύπτει ότι υπήρξε απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου, από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του. 

Η επίμαχη συνομιλία που παρουσίασε ο γιος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου έλαβε χώρα στις 20/7 και 24/7 του 2017 και έχει ως εξής:

«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible

Μιχάλης: Ok

Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:

«vas»:  Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Ο μάρτυρας επισήμανε πως την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κατέθεσαν επίσης η σύζυγος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Βικτωρία Γριμάνη  η οποία έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της, μη δεχόμενη τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Τι ανέφερε ο αδερφός του Ζαφειρόπουλου

Από την πλευρά του ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, στην κατάθεσή του μίλησε για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του αδελφού του: «Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», είπε ο μάρτυρας.  Όπως μάλιστα εξήγησε ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει  5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου. Κατά τον μάρτυρα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν έτσι το εμπόδιο στα σχέδια των εκβιαστών, καθώς δεν συναινούσε στην καταβολή των χρημάτων από τον εντολέα του. «Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω», κατέθεσε ο Γρ. Ζαφειρόπουλος.  

Σημαντική ήταν όμως και η κατάθεση του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντ. Αραβαντινού. Ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Αρ. Φλώρος εκβιάζονταν μέσα στις φυλακές από τον κατηγορούμενο Κλοντιαν Λεκοτσάι. Μάλιστα, ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στις φυλακές με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος επισκέπτονταν τον κρατούμενο εντολέα του Αρ. Φλώρο. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο αδικοχαμένος ποινικολόγος του είχε πει πως ο πελάτης του πιο πολύ κινδυνεύει από του συναδέλφους του δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις