Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις 4 Έλληνες, ηλικίας 55, 33, 32 και 31 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατασκευή και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού.
Οι τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή (31/7), μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βιοτεχνία απομιμητικών ενδυμάτων και αξεσουάρ στο Περιστέρι, καθώς και σε 7 καταστήματα πώλησης στο Γαλάτσι, στην Νέα Ιωνία, στα Σεπόλια, στο Μαρούσι, στην Πετρούπολη, στο Χαιδάρι και στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέθεταν και πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διατηρούσε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας διέθετε προς πώληση τα προϊόντα-μαϊμούδες.
Από τις παράλληλες έρευνες που διενεργήθηκαν, τόσο στη βιοτεχνία στο Περιστέρι όσο και στα επτά καταστήματα,
βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από «μήτρες» και δοκίμια τυπώματος, καθώς και πλήθος απομιμητικών προϊόντων (μπλούζες, ολόσωμα ενδύματα, υποκάμισα και γυναικεία κοσμήματα), τα οποία έφεραν σήματα γνωστών εταιρειών του εξωτερικού, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν την πλαστότητα τους.
Ενημερώθηκαν επίσης οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προβούν σε εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο τόσο των εμπλεκόμενων εταιρειών, όσο και των φυσικών προσώπων.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (01/8/2014) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
