Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: “Όταν την αντικρίσαμε καταλάβαμε ότι την έριξαν ζωντανή” ξεσπούν οι δύτες που την εντόπισαν (video)

Ελένη Τοπαλούδη: “Όταν την αντικρίσαμε καταλάβαμε ότι την έριξαν ζωντανή” ξεσπούν οι δύτες που την εντόπισαν (video)
ΦΩΤΟ Αρχείου

Συγκλονίζουν οι δύτες που εντόπισαν την Ελένη Τοπαλούδη. Θυμούνται ότι η 21χρονη φοιτήτρια δεν είχε ακόμη ξεψυχήσει. 18 μήνες μετά έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στους δύο δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον καθένα.

“Όταν αντικρίσαμε την Ελένη μας κόπηκε η ανάσα” θυμούνται οι δύτες που εντόπισαν την Ελένη Τοπαλούδη λίγες ώρες προτού το δικαστήριο ανακοινώσει την ετυμηγορία του – ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη – για τους δύο βιαστές δολοφόνους της 21χρονης φοιτήτριας.

Οι επαγγελματίες δύτες, Βασίλης Μαντικός και Κώστας Μπαλάφας, νοιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν με όλο τον κόσμο, το βαρύ φορτίο που κουβαλούν μέσα στη ψυχή τους, περίπου 18 μήνες μετά το βίαιο τέλος που επιφύλαξαν οι δύο νεαροί στην άτυχη Ελένη Τοπαλούδη.

Ήταν οι άνθρωποι που εντόπισαν και ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή των Πεύκων, το άψυχο σώμα της αδικοχαμένης Ελένης. Τα μάτια τους (σ.σ. για όσους τους γνωρίζουν) έχουν δει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Η εικόνα αυτή όμως, όπως οι ίδιοι αποκάλυψαν μιλώντας στη «Ρ» τους σημάδεψε για πάντα.

Click4more: Ελένη Τοπαλούδη: Έγκλημα και τιμωρία για τους δυο κατηγορούμενους – Έρχονται και άλλες διώξεις

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της δίκης όλες αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι αυτοί, αδυνατούν να κατανοήσουν, πώς είναι δυνατό οι δύο κατηγορούμενοι, να ρίχνουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες. Ταράζονται στη σκέψη της φρίκης που βίωσε η Ελένη και ως γονείς και οι ίδιοι, τρέμουν για κάθε άλλη Ελένη που μπορεί να καταλήξει νεκρή με τον ίδιο μαρτυρικό τρόπο!

Ελένη Τοπαλούδη: “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε” λένε οι δύτες

Αναζητούν λέξεις μα δεν τις βρίσκουν. Και ξεσπούν μπροστά στην κάμερα. Για να μάθουν όλοι τι ένιωσαν οι ίδιοι, τί βίωσε το κορίτσι και ότι δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει η ανοιχτή αυτή πληγή, ακόμα και με την βαρύτατη ποινή του δικαστηρίου.

-Κύριε Μαντικέ, κύριε Μπαλάφα, είναι μεγάλο το ψυχικό φορτίο που κουβαλάτε εδώ και μήνες. Από τότε που εντοπίσατε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Βλέποντας όλες αυτές τις μέρες την εκδίκαση της υπόθεσης, ποια είναι αλήθεια τα συναισθήματα που σας διακατέχουν;

Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση. Είμαστε γονείς κι εμείς. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, κι αυτό που αντικρίσαμε μας άφησε σημάδια. Ήταν πολύ σκληρό. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Μια κοπέλα σχεδόν 1.90 την είχαν κατακρεουργήσει.

-Τι είδατε εκείνο το βράδυ;

Κοιτάξτε, από σύμπτωση είχαμε φθάσει νωρίς και συνθήκες ήταν τέτοιες που τυχαία μπορέσαμε να τη βρούμε. Αν ο καιρός την έβγαζε έξω από την αγκάλη του κόλπου, δεν θα την βρίσκαμε ποτέ. Αυτό που είδαμε όταν φθάσαμε κοντά της ήταν φριχτό. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα. Την βγάλαμε από τη θάλασσα με λύση ανάγκης, δένοντάς της, γιατί φοβηθήκαμε ότι θα την χάναμε. Όταν ο Κώστας την γύρισε ανάποδα και την είδαμε, μας κόπηκε η αναπνοή και των δύο.

-Ακούγοντας την εισαγγελέα της έδρας, τους δικαστές, του συνηγόρους τους γονείς, τι σκέπτεστε;

Όποια ποινή και να τους δώσουν (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε λίγο πριν την δικαστική απόφαση), η κοπέλα δεν γυρίζει πίσω. Το σπίτι αυτό έχει κλείσει. Για τους γονείς δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι φριχτό το έγκλημα. Όλα τα πριν και τα μετά εξοργίζουν. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν βρίσκονται λόγια. Όταν την εντοπίσαμε και είδαμε τους αφρούς από τη μύτη, καταλάβαμε ότι έπεσε ζωντανή.

-Αν ο χρόνος γύριζε πίσω; Τώρα που γνωρίζετε και σας ζητούσαν να συνδράμετε και πάλι σε αυτή την υπόθεση, βγάζοντας από τη θάλασσα το άψυχο σώμα της αδικοχαμένης Ελένης, θα είχατε το κουράγιο να το κάνετε ξανά; Θα είχατε τις ψυχικές αντοχές;

Δεν τίθεται θέμα. Είμαστε επαγγελματίες. Όμως αυτό που αντικρίσαμε ήταν εξαιρετικά φριχτό . Όμως μας άφησε σημάδια όλο αυτό Για μέρες, θέλω να σας πω ότι έβγαινα στο μπαλκόνι περιμένοντας με αγωνία το παιδί μου να επιστρέψει από το φροντιστήριο.  Ήταν πολύ σκληρό. Σκεφτείτε μόνο ότι ούτε στους γονείς του παιδιού αυτού επιτράπηκε να το δουν και να το αποχαιρετήσουν. Παραμένουμε διαθέσιμοι και όπου μπορούμε να συνδράμουμε στην έρευνα και διάσωση το κάνουμε.

πηγή: rodiaki.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις