Έγκλημα

Επεισοδιακή ληστεία στην Ηλεία! Απανωτές ήταν οι γκάφες των ληστών αλλά… δεν τους έπιασαν ακόμα!

Μοιάζουν απίστευτα τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής, παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, σε αποθήκη χονδρικής πώλησης τσιγάρων, ποτών, αναψυκτικών και ψιλικών ειδών στην περιοχή της Ανδραβίδας, στην Επ. Ο. Ανδραβίδας – Κυλλήνης κοντά στο Στρούσι.

Οι δράστες που μπήκαν με δύο πιστόλια στην επιχείρηση για να την ληστέψουν,
έκαναν τη μια γκάφα μετά την άλλη αλλά και πάλι κατάφεραν να ξεφύγουν, την ώρα που πλησίαζαν αστυνομικοί.
Η αχανής έκταση του κάμπου έγινε “σύμμαχός” τους, αφού και ένα στρατό ολόκληρο να διαθέτει κανείς
δε μπορεί να ελέγξει όλα τα σημεία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Οι δράστες έφτασαν περίπου στις 5.30 το απόγευμα στο χώρο της αποθήκης.
Εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσαα πέντε εργαζόμενοι, τρεις στο ισόγειο και δύο στον πρώτο όροφο.
Οι δράστες δεν επέλεξαν καθόλου τυχαία την ημέρα και την ώρα. Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής τσιγάρων και άλλων ειδών στην Πελοπόννησο, είχε κάνει ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε άλλες περιοχές
και μετά το μεσημέρι που οι τράπεζες είχαν κλείσει, οι εισπράξεις ήταν σίγουρο πως βρίσκονταν στο ταμείο της αποθήκης χονδρικής.

Έτσι Οι δράστες πήγαιναν για αυτό που λαϊκά λέγεται “μεγάλη μπάζα”. Μπήκαν στο χώρο με τα πιστόλια ανα χείρας και φορώντας κράνη και γάντια.
Ο ένας με την απειλή του όπλου κράτησε ακινητοποιημένα τα τρία άτομα στο ισόγειο και ο δεύτερος ανέβηκε στον όροφο που βρίσκονταν τα γραφεία και το ταμείο με δύο άτομα προσωπικό.
Με την απειλή πάντα του όπλου ζήτησε τα χρήματα που υπήρχαν εκεί, τα πήρε σε ένα σάκο και κατέβηκε βιαστικά.

Γκάφα πρώτη: Το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος

Τη στιγμή της αποχώρησης το όπλο ενός εκ των δραστών εκπυρσοκρότησε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Όμως οι εργαζόμενοι που παρακολουθούσαν “παγωμένοι” τις κινήσεις των ληστών,
διέκριναν την ατζαμοσύνη και την αδεξιότητά τους στους χειρισμούς.

Γκάφα δεύτερη: Προφανώς δεν είχαν φροντίσει να είναι εντάξει η μηχανή της διαφυγής τους. Τους “άφησε” και την παράτησαν!

Οι δράστες, δύο άνθρωποι αδύνατοι, ένας κοντός και ένας ψηλός, πήγαν να βάλουν μπροστά τη μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποία είχαν πάει εκεί. Όμως η μηχανή δεν ξεκινούσε με τίποτα!
Μέσα στον πανικό τους και ενώ η Αστυνομία θα μπορούσε να φτάσει από στιγμή σε στιγμή, οι δράστες έσυραν τη μηχανή βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο και στρίβοντας στην πρώτη διασταύρωση στην οδό Αγίας Παρασκευής που οδηγεί στο κέντρο της Ανδραβίδας, μπήκαν στον πρώτο αγροτικό χωματόδρομο και σε εκατό μέτρα πέταξαν την μοτοσικλέτα σε αποστραγγιστικό κανάλι.

Η μηχανή όπως αποδείχθηκε αργότερα είχε κλαπεί από την Καλλιθέα Αττικής και έφερε πάνω πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι ληστές μέσα στον πανικό τους, έφυγαν μέσα στα χωράφια τρέχοντας.
Σε κοντινή απόσταση συνάντησαν έναν κάτοικο της περιοχής και με την απειλή των όπλων του έκλεψαν το “παπάκι” του για να διαφύγουν με κατεύθυνση προς Στρούσι και Κυλλήνη.
Οι δράστες όμως δεν σταμάτησαν τις κινήσεις πανικού εκεί.
Έξω από το Νεοχώρι Κυλλήνης οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σακίδιο πλάτης όπου μέσα περιείχε τρία πιστόλια.
Τα όπλα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες στη ληστεία και πιθανόν ένα τρίτο εφεδρικό, τα οποία άφησαν πίσω τους για να μην βρεθούν πάνω τους σε περίπτωση εντοπισμού τους από τους αστυνομικούς.

Γκάφα τρίτη: Τους έπεσε το ένα γάντι που φορούσαν στη ληστεία

Λίγο πιο δίπλα οι δράστες είχαν εγκαταλείψει και το “παπάκι” που είχαν κλέψει νωρίτερα και ένα από τα γάντια που φορούσαν που πιθανόν να τους έπεσε!

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν γρήγορα μόλις ειδοποιήθηκαν ενώ έφτασαν στην ευρύτερη περιοχή δυνάμεις από την Αμαλιάδα και τον Πύργο, οι ομάδες ΟΠΚΕ της Ηλείας αλλά και της Αχαΐας.
“Χτένισαν” έως αργά το βράδυ την περιοχή, μπήκαν σε αγροικίες και αποθήκες που θα μπορούσαν να έχουν κρυφτεί οι δράστες, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα αν και εκτιμάται πως από ένα σημείο και έπειτα οι δύο ληστές πιθανόν να ειδοποίησαν συνεργό τους που τους περίμενε με άλλο όχημα διαφυγής στην ευρύτερη περιοχή
και τους “μάζεψε” από την περιοχή του Νεοχωρίου.

Να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποσό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φέρεται να είναι αρκετά μεγάλο…

Πηγή: ilialive

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα