Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα υπάρχει πάντα κάτι στο πρόσωπο της Ιωάννας που θα της το θυμίζει»

βιτριόλι

Ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Σκούρας εξηγεί στο newsit.gr όλα τα βήματα που θα γίνουν για να αποκατασταθεί η βλάβη στο πρόσωπο της 34χρονης κοπέλας. Αμέτρητες επεμβάσεις αλλά και ψυχολογική υποστήριξη.

Αναρτούσε μια selfie φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποσπούσε αμέτρητα κολακευτικά σχόλια για την εξωτερική φυσική της ομορφιά. Τώρα, εξαιτίας μιας αδίστακτης γυναίκας, που την περιέλουσε με βιτριόλι το πρωινό της Τετάρτης 20 Μαΐου στην Καλλιθέα, είναι αναγκασμένη να οπλιστεί με κουράγιο και υπερηφάνεια για να αντιμετωπίσει τη νέα της πραγματικότητα.

Με τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της, θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη μέσα στο επόμενο διάστημα η πανέμορφη 34χρονη, η οποία αν και σταδιακά έχει ξεκινήσει να ενημερώνεται από τους ειδικούς, που την έχουν αναλάβει στο τμήμα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου, για την περιπέτεια της ωστόσο πολλά είναι αυτά που ακόμα δεν γνωρίζει και δεν έχει δει.

Η ίδια μπορεί και να τα υποψιάζεται όμως ακόμα δεν είναι σε θέση ούτε και να τα παραδεχτεί, αφού πρωταρχικό της μέλημα, με την βοήθεια πάντα των αστυνομικών αρχών, είναι η σύλληψη της μασκοφόρου, η οποία αποφάσισε από την μια στιγμή στην άλλη να την καταδικάσει.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σκούρας, η πλαστική χειρουργική μπορεί να έχει κάνει απίστευτες προόδους τα τελευταία χρόνια, όμως στην περίπτωση της 34χρονης δεν εγγυάται πως θα της δώσει πίσω και μάλιστα στο 100% την ομορφιά που απλόχερα της χαρίστηκε.

Click4More Όπλο της το βιτριόλι, «όπλο» των Αρχών η τεχνολογία! «Στενεύει» ο κλοιός – «Η Ιωάννα αρχίζει και θυμάται»

«Αυτό που γίνεται σε πρώτη φάση είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των οργάνων που τυχόν έχουν πειραχτεί, όπως είναι τα μάτια και η μύτη. Στη συνέχεια εξετάζουμε το δέρμα γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το βάθος και την έκταση του εγκαύματος πριν προχωρήσουμε στην αποκατάσταση, η οποία γίνεται με λήψη δέρματος από άλλες περιοχές του σώματος», αναφέρει ο Γιώργος Σκούρας.

Και προσθέτει: «Σ’ ένα μεγάλο βαθμό παίρνουμε δέρμα από το πρόσθιο τμήμα του μηρού, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν επαρκεί καν το δέρμα αυτό, ειδικά σε μεγάλα εγκαύματα, στα οποία πρέπει να λάβεις και ξένα μοσχεύματα. Αν μιλάμε μόνο για το πρόσωπο της θεωρώ πως το δικό της δέρμα επαρκεί».

Αμέτρητες αισθητικές επεμβάσεις και ψυχολογική υποστήριξη

«Φυσικά και μιλάμε για μια μακρά περίοδο αποκατάστασης με πολλαπλές επεμβάσεις και σε διάρκεια μηνών, που εκτός από την αισθητική πλευρά, η οποία δεν επανέρχεται συνήθως ποτέ στην αρχική εικόνα, εξίσου σημαντική είναι και η ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς. Η κοπέλα θεωρώ πως μέχρι σήμερα και πάνω στην ταραχή της, δεν έχει εικόνα του τι ακριβώς της έχει συμβεί, με αποτέλεσμα ο γιατρός να έχει αναλάβει και τον δύσκολο ρόλο της σταδιακής της ενημέρωσης. Κοντά σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα μια ειδικά εξειδικευμένη ομάδα, που θα την βοηθήσουν να αποκτήσει όσο γίνεται νέες ισορροπίες και αίσθηση της νέας πραγματικότητας, η οποία είναι αρκετά σκληρή».

Η λήπτρια και η δότρια περιοχή του δέρματος της

«Έχουν γίνει πρόοδοι τα τελευταία στην πλαστική χειρουργική η αλήθεια είναι αυτή, όμως στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως από αισθητικής πλευράς, ο ασθενής θα ξεχάσει αυτό που του συνέβη. Ακούγεται σκληρό όμως πάντα θα υπάρχει κάτι στο πρόσωπο της που θα της το θυμίζει», εξηγεί ο γιατρός.

Και συνεχίζει: «Πιθανόν να έχει καταστραφεί από το έγκαυμα όλη η στιβάδα του δέρματος, όπου σ αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να ληφθούν πιο βαθιά μοσχεύματα. Όσο πιο βαθύ είναι το έγκαυμα, τόσο πρέπει να είναι και το μόσχευμα που θα ληφθεί, το οποίο σημαίνει πως περιορίζονται και οι δότριες περιοχές, γι αυτό και λαμβάνεις υπόψη και το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από την περιοχή που θα πάρεις. Όταν το έγκαυμα είναι επιφανειακό είναι εύκολο να πάρεις λεπτό δέρμα από κάποια περιοχή του σώματος, όταν είναι βαθύ τότε πρέπει να το πάρεις όλο από την περιοχή και αυτό είναι πιο δύσκολο γιατί αναγκάζεσαι να δημιουργήσεις αισθητικά προβλήματα και στην περιοχή απ όπου πήρες το δέρμα. Στην προκειμένη περίπτωση και σε αυτή τη φάση, το πρόσωπο της είναι η λήπτρια περιοχή και η δότρια είναι αυτή από όπου θα αφαιρεθεί το δέρμα, για να τοποθετηθεί στην προβληματική περιοχή. Όταν μιλάμε για πρόσωπο που είναι μικρότερο ως επιφάνεια σε σχέση με το σώμα, συνήθως λαμβάνουμε δέρμα από τον ίδιο τον ασθενή, ξένο χρησιμοποιούμε σε εκτεταμένα εγκαύματα που αφορούν και το σώμα. Μιλάμε για ένα δύσκολο περιστατικό το οποίο χρειάζεται ειδικούς και λεπτούς χειρισμούς».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις