Site icon NewsIT

Έρευνα NewsIt: Έξαρση των ανθρωποκτονιών με τους αλλοδαπούς να “πρωταγωνιστούν”

09.03.2011 | 17:44
Έρευνα NewsIt: Έξαρση των ανθρωποκτονιών με τους αλλοδαπούς να “πρωταγωνιστούν”

Σύμφωνα με τους συντάκτες των σχετικών εκθέσεων, "οι αλλοδαποί μετανάστες υπερεκπροσωπούνται στο πεδίο της λεγόμενης σοβαρής (βαριάς) εγκληματικότητας σε σχέση με την αναλογία τους στον πληθυσμό της χώρας.

Το Newsit συνεχίζει σήμερα την έρευνα για την παραβατικότητα των αλλοδαπών σε σχέση με αυτή που καταγράφονται στις στατιστικές επετηρίδες της αστυνομίας με ευθύνη των Ελλήνων κακοποιών, μέσα από τα στοιχεία δύο απόρρητων εκθέσεων που συντάχθηκαν για τη ηγεσία και τιτλοφορούνται η μία “Έρευνα για το πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα”, και η δεύτερη “Οι Διαστάσεις της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα”.

Πρόκειται για δύο πολυσέλιδα πονήματα τα οποία συγκλίνουν στις διαπιστώσεις τους και υποβλήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου του 2010, σε μια προσπάθεια “εικονογράφησης” του μεγέθους της νόμιμης και κυρίως μετανάστευσης, σε συνάρτηση με τα προβλήματα που απορρέονται εξ αυτής τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στους ίδιους τους “επήλυδες” που επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο προσωρινής, παρατεταμένης ή μόνιμης διαμονής.

Σύμφωνα με τους συντάκτες των σχετικών εκθέσεων, “οι αλλοδαποί μετανάστες υπερεκπροσωπούνται στο πεδίο της λεγόμενης σοβαρής (βαριάς) εγκληματικότητας σε σχέση με την αναλογία τους στον πληθυσμό της χώρας, είτε ο υπολογισμός γίνει με τους επίσημους αριθμούς της απογραφής του έτους 2001 (761.813 αλλοδαποί), είτε γίνει με την αυθαίρετη εκτίμησή μας ότι αυτοί είναι περί το 1.500.000. Ταυτόχρονα όμως τα διαθέσιμα στοιχεία αναδεικνύουν και μία ποιοτική αναβάθμιση της εγκληματικότητας στη χώρα μας η οποία ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο από το παραδοσιακό πλαίσιο των εγκλημάτων ανάγκης και χαρακτηρίζεται ως εγκληματικότητα του κέρδους και της απληστίας και αυτό είναι ίσως και το πιο ανησυχητικό”.

Και μια και ο λόγος για τη βαριά μορφή της εγκληματικότητας, αξίζει να μείνουμε σήμερα στους αναλογικούς δείκτες που διαμορφώνουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, από το 1991 μέχρι και το δεκάμηνο του 2010, καθώς χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς από τους ερευνητές, υπό το πρίσμα πάντοτε της ανάλυσης και των δικών τους συμπερασμάτων.
 

Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, σημειώνουν “εμφανίζει χαμηλό σκοτεινό αριθμό υποθέσεων και ενδείκνυται για ασφαλείς συγκρίσεις. Παρατηρείται ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των αλλοδαπών δραστών. Έτσι, ενώ το έτος 1991 οι αλλοδαποί δράστες αποτελούν το 10,92% και το έτος 1995 το 14,95% των δραστών, το ποσοστό της συμμετοχής τους αυξάνεται ραγδαία και φτάνει το έτος 2009 στο 33,33% και το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος του έτους 2010 στο 40,86%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε -25- αλλοδαπούς δράστες το έτος 1991, σε -40- το έτος 1995 και σε -124- το έτος 2009 και σε -143- το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος του έτους 2010”.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρότι κάθε χρονιά η επιβάρυνση στη συγκεκριμένη κατηγορία από Έλληνες γκάγκστερ και υπό συνθήκες δολοφόνους παραμένει αναλλοίωτη καθώς οι αριθμοί διακυμαίνονται σταθερά μεταξύ των 185 συλληφθέντων δραστών (2001) και 248 (2009), οι αντίστοιχη στήλη με τους αλλοδαπούς δράστες, παρουσιάζει προϊούσα ανοδική πορεία, με μαθηματική μάλιστα πρόοδο.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version