Site icon NewsIT

Εστειλαν φάκελο – βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

17.07.2013 | 18:20
Το κτίριο όπου βρέθηκε ο παγιδευμένος φάκελος. ΦΩΤΟ NEWSIT

Το κτίριο όπου βρέθηκε ο παγιδευμένος φάκελος. ΦΩΤΟ NEWSIT

- Αποστολέας φαίνεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και παραλήπτης η διοίκηση του πρωτοδικείου - Υπάλληλος επιχείρησε να ανοίξει το φάκελο και βρήκε μέσα καλώδια - Άνδρες του ΤΕΕΜ πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη

Ένας παγιδευμένος φάκελος έφτασε στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι μέχρι το κτίριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Αποστολέας φαίνεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και παραλήπτης η διοίκηση του πρωτοδικείου. Λόγω του γεγονότος πως ο φάκελος είχε ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο θεωρείται εσωτερική αλληλογραφία και δεν ελέγχθηκε λεπτομερώς. 


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, υπάλληλος επιχείρησε να άνοιξει το φάκελο και διαπίστωσε πως περιείχε καλώδια. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και επι τόπου έσπευσαν άνδρες του Τμήμος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στον φάκελο τοποθετημένος σε σκληρό χαρτόνι με ένα μανταλάκι που θα λειτουργούσε ως πυροδοτικός μηχανισμός, σε περίπτωση που θα άνοιγε ο φάκελος.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως ο κατασκευαστής φέρεται να είναι άλλος από εκείνον τον κατασκευαστή του φακέλου που εστάλη τις προάλλες στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο χαρτόνι στο οποίο βρισκόταν η βόμβα υπήρχε μία σφραγίδα με την οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Κώστα Σακκά ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αποφυλακίστηκε. 

Ρεπορτάζ Μιχάλης Λαγάνης – Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Διαβάστε
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς!

Αδίστακτοι δολοφόνοι – Σταμάτησαν και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ 

Μάχη αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. με κακοποιούς – Πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς οι δράστες

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version