Η μεγάλη ανατροπή που οδήγησε στην σύλληψη του 42χρονου – Ο Παλαιοκώστας, το βιβλίο και ο καμένος σκληρός με οξύ

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως ο 42χρονος, όχι μόνο συνέβαλε στην έκδοση της βιογραφίας του Παλαιοκώστα, ίσως μάλιστα να βοήθησε τα μέγιστα στην συγγραφή της.

Για τον Βασίλη Παλαιοκώστα πήγαιναν, εκρηκτικά και πυροκροτητές τους προέκυψαν. Ο λόγος για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι και την σύλληψη ενός 42χρονου, πρώην συνεργάτη του διαβόητου δραπέτη, οποίος κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών, καθώς μέχρι στιγμής στην Αντιτρομοκρατική δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν στοιχεία που να τον συνδέουν με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αποκάλυψε το Newsit.gr, η παρακολούθηση του 42χρονου, οποίος διατηρεί βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια και φέρεται να έχει σχέση με τον εκδοτικό οίκο που εξέδωσε το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα, έκανε ένα λάθος κατά το παρελθόν μ’ έναν φορητό υπολογιστή, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στρέφοντας σε διαφορετικό πλάνο τις έρευνές της.

Άλλωστε μέχρι και την σύλληψη του, ο 42χρονος όχι μόνο δεν κρυβόταν, αλλά είχε νοικιάσει την αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητές, με τα πραγματικά του στοιχεία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όταν είχε γίνει γνωστό πως θα εκδοθεί η βιογραφία του “Ρομπέν των Φτωχών”, όπως είναι το προσωνύμιο του διαβόητου δραπέτη, αμέσως οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 42χρονο, λόγω της παλαιότερης εμπλοκής του στην απαγωγή Μυλωνά στην Θεσσαλονίκη, όπου και είχε συλληφθεί ως συνεργάτης του Παλαιοκώστα.

Βέβαια στόχος της Αντιτρομοκρατικής ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη του Παλαιοκώστα καθώς αποτελεί ακόμα και σήμερα μέγιστη προτεραιότητά της.

Άλλωστε στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως ο 42χρονος, όχι μόνο συνέβαλε στην έκδοση της βιογραφίας του δραπέτη, ίσως μάλιστα να βοήθησε τα μέγιστα στην συγγραφή της, καθώς ο 42χρονος θεωρείται ένα άτομο με ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις και σοβαρό ιδεολογικό υπόβαθρο.

Εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα στα μέσα του 2018, οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν πως ο 42χρονος έκανε συχνά ταξίδια στην Θεσσαλονίκη, προφανώς για να υπάρξουν συνεννοήσεις για την συγγραφή και την έκδοση του βιβλίου.

Όταν πια η βιογραφία του Βασίλη Παλαιοκώστα μπήκε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, αμέσως οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής το μελέτησαν σελίδα σελίδα, ανακαλύπτοντας μάλιστα ομοιότητες με κείμενα και προκηρύξεις που κατά καιρούς έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, είτε έπειτα από βομβιστικές επιθέσεις, είτε από κείμενα που αναρτώνται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του Αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η στροφή στις έρευνες

Η μεγάλη στροφή στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήλθε έπειτα από την έκρηξη μηχανισμού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ως γνωστόν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.

Εκείνο το διάστημα βέβαια, ο 42χρονος ήταν σε διακριτική παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την υπόθεση του Παλαιοκώστα όμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι του 42χρονου, τον είδαν ένα βράδυ να πετά σε κάδο απορριμμάτων μια μεγάλη σακούλα. Αμέσως, όπως έκαναν κάθε φορά, έψαξαν τα σκουπίδια και διαπίστωσαν πως η σακούλα περιείχε έναν κατεστραμμένο φορητό υπολογιστή.

Αμέσως τον πήραν και τον μετέφεραν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, όπου εκεί με έκπληξη διαπίστωσαν πως ο σκληρός δίσκος του ηλεκτρονικού υπολογιστή είχε καταστραφεί με οξύ.

Μια η δυο ημέρες έπειτα από αυτό το περιστατικό, είδε το φως της δημοσιότητας η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την “ΟΛΑ”, για την βομβιστική επίθεση στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το γεγονός αυτό έστρεψε τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαφορετικό δρόμο, καθώς εξέταζαν το ενδεχόμενο, την προκήρυξη να είχε συντάξει ο 42χρονος και για τον λόγο αυτό είχε καταστρέψει τον υπολογιστή του.

Ωστόσο και όπως προαναφέραμε, μέχρι στιγμής στην Αντιτρομοκρατική δεν είναι σε θέση με στοιχεία να κατηγορήσουν τον 42χρονο, ως μέλος της “ΟΛΑ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ το 2011 στου Ρέντη

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ το 2011 στου Ρέντη

Δεκτή εν μέρει να γίνει η αίτηση αναίρεσης του Ιωάννη Σαββίδη ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη ... Διαβάστε περισσότερα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας! Ζήτησε πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας! Ζήτησε πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες!

Παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής επέμεινε στην τοποθέτησή της και ζήτησε και πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες. Μίλησε για «έντονο ύφος» της Προέδρου και επιτέθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.
Ζακ Κωστόπουλος: Αρχίζει η δίκη – Έξι στο εδώλιο για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Ζακ Κωστόπουλος: Αρχίζει η δίκη – Έξι στο εδώλιο για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Η ώρα απόδοσης ευθυνών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έφτασε. Σήμερα (21.10.2020) έχει προσδιοριστεί η έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της ... Διαβάστε περισσότερα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλα τα μάτια στην “κόντρα” Λεπενιώτη – Οικονόμου για τις αναστολές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλα τα μάτια στην “κόντρα” Λεπενιώτη – Οικονόμου για τις αναστολές

Με τη συνέχιση των δευτερολογιών των δικηγόρων υπεράσπισης αναμένεται να αρχίσει σήμερα (21.10.2020) η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ένα βήμα πριν την έκδοση ... Διαβάστε περισσότερα
Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα και μηχανές – Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την Καλλιθέα (video)

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα και μηχανές – Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την Καλλιθέα (video)

Ολοσχερώς καταστράφηκαν αυτοκίνητα και μηχανές στο Πέραμα, στην Νέα Ιωνία και στην Καλλιθέα, από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι τα χαράματα της Τετάρτης (21.10.2020). Σύμφωνα και ... Διαβάστε περισσότερα
Κρήτη: Δυο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Κρήτη: Δυο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου συνελήφθησαν, στην Κρήτη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 22χρονος φοιτητής και 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος. Παράλληλα, για το ίδιο ... Διαβάστε περισσότερα