Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κάμερες ασφαλείας καταγράφουν καρέ – καρέ θρασύτατη κλοπή στο κέντρο της Αθήνας

Κάμερες ασφαλείας καταγράφουν καρέ – καρέ θρασύτατη κλοπή στο κέντρο της Αθήνας

Συνέβη στον Κεραμεικό με θύμα επιχειρηματία της περιοχής.
Μέχρι να κατεβάσει το ρολό στο μαγαζί του, του “βούτηξαν” το τσαντάκι με τις εισπράξεις!
Κάμερες ασφαλείας της περιοχής έχουν καταγράψει τους δράστες.
“Δεν πίστευα ότι μου έκλεψαν το τσαντάκι” λέει σοκαρισμένος ο επιχειρηματίας στο newsit.gr

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για τρεις κλέφτες, οι οποίοι κατάφεραν να ξαφρίσουν επιχειρηματία μπροστά στα μάτια του. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό, όπου το θύμα διατηρεί κέντρο διασκέδασης. Οι ληστές κινήθηκαν ταχύτατα και κατάφεραν να διαφύγουν, παρά το γεγονός ότι το θύμα τους αντιλήφθηκε αμέσως και τους καταδίωξε πεζός.

Η κλοπή συνέβη το περασμένο Σάββατο περίπου στις 7:00 το απόγευμα. Ο ιδιοκτήτης της μουσικής σκηνής, βγήκε από το μαγαζί του και κατευθύνθηκε στο αμάξι του, που ήταν παρκαρισμένο στον απέναντι δρόμο.

Άφησε στο αυτοκίνητό του ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε περίπου 2.000 σε μετρητά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, την ταυτότητά του, το διαβατήριό του, το δίπλωμα οδήγησης, την άδεια του αυτοκινήτου, άδεια χειρισμού ταχύπλοου σκάφους και άλλα σημαντικά έγγραφα, αλλά και χρεωστικές κάρτες, ενώ και το ίδιο το τσαντάκι ήταν ακριβό.

Κλείδωσε το αμάξι του, μάρκας smart, και έπειτα γύρισε να κατεβάσει τα ρολά ασφαλείας του καταστήματός του. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έδρασαν οι κλέφτες. Για κακή τους τύχη, τα πρόσωπά τους καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών.

Στην αρχή του βίντεο που φέρνει στο φως το newsit.gr εμφανίζονται αρχικά δύο άτομα. Περπατούν μπροστά από κατάστημα επί της Ιεράς Οδού και στρίβουν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται στην εικόνα ένα τρίτο πρόσωπο. Πρόκειται για συνεργό τους.

Δεύτερη κάμερα, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου καταγράφει τους δράστες να προσεγγίζουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία. Τους δύο πρώτους, ακολουθεί και εδώ ένας τρίτος. Περνούν λίγα λεπτά και οι τρεις δράστες εμφανίζονται να περπατούν αντίθετα με σκοπό να βγουν εκ νέου στην Ιερά Οδό. Ο ένας απ’ αυτούς κρατάει στο χέρι του το τσαντάκι του θύματος που μόλις έχει αρπάξει μέσα από το αυτοκίνητό του. Οι τρεις κλέφτες βγαίνουν στην Ιερά Οδό χωρίζονται μεταξύ τους και εξαφανίζονται.

Σοκαρισμένο το θύμα

“Άφησα το τσαντάκι στο κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά βρισκόμουν σε απόσταση ούτε δέκα μέτρων” αναφέρει ο επιχειρηματίας στο newsit.gr προσθέτοντας ότι είχε οπτική επαφή με το αυτοκίνητο. “Μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, γυρίζω και βλέπω τρεις, δίπλα στο αμάξι μου. Ο ένας εξ αυτών με κοίταξε καλά, κοίταξα κι εγώ τα χέρια του και είδα ότι κρατούσε ένα μαύρο τσαντάκι. Δεν πίστεψα ότι ήταν το δικό μου” συμπληρώνει.

“Πέρασα απέναντι, πλησίασα το αυτοκίνητο και είδα ότι η πόρτα ήταν ανοικτή κι ότι το τσαντάκι έλειπε. Εκεί κατάλαβα ότι αυτοί οι τρεις μου το πήραν. Τους πήρα στο κυνήγι, τους πρόλαβα αλλά μέσα στη θολούρα μου δεν πρόσεξα να κρατούν τίποτα στα χέρια τους” συνεχίζει, εξηγώντας στο newsit.gr ότι δεν πήγαν στοχευμένα στο αυτοκίνητό του, αλλά πιθανόν είτε πρόσεξαν ότι άφησε το τσαντάκι στο κάθισμα, είτε περνώντας από το σημείο, είδαν το τσαντάκι και τους αποφάσισαν να το αρπάξουν.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και πήρε αποτυπώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr εντόπισε ένα άγνωστο αποτύπωμα στο τζάμι του συνοδηγού το οποίο θα εξεταστεί από τις εγκληματολογικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως παραμένει άγνωστο πως οι τρεις δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο το οποίο, όπως διαβεβαιώνει το newsit.gr ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του, είχε φροντίσει να το κλειδώσει.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις