Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κρήτη: Αναβιώνει το “φονικό με τις μαγκούρες”! Ανάστατη η περιοχή!

Κρήτη
Φωτογραφίες αρχείου από: Intime

Ήταν πριν έξι χρόνια, όταν ένας άνδρας 51 ετών ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Αντισκάρι Ηρακλείου.
Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και πλέον στην έφεση επιδιώκουν να μειώσουν την ποινή.
Καρέ – καρέ πώς γράφτηκε η τραγωδία με ένα αυτοκίνητο διαλυμένο κι έναν άνθρωπο νεκρό.
Όλο το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε το πανελλήνιο και την Κρήτη με φωτογραφίες από το σημείο του φονικού.

Η άγρια δολοφονία του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι Ηρακλείου, στην Κρήτη, η οποία έμεινε στα ιστορικά χρονικά των δικαστικών αιθουσών ως “το φονικό με τις μαγκούρες” αναβιώνει την ερχόμενη Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 51χρονου είχε απασχολήσει έντονα τον Μάρτιο του 2014 την κοινή γνώμη με τους τρεις Κρητικούς δράστες, ηλικίας 38, 31 και 29 ετών να καταδικάζονται από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Ωστόσο μετά τη βαριά καταδίκη τους τόσο τα δύο αδέλφια 38 και 29 ετών, όσο και ο 31χρονος είχαν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία και θα συζητηθεί σε λίγα 24ωρα. Σ αυτό που στοχεύουν τώρα οι τρεις κατηγορούμενοι με τη βοήθεια των δικηγόρων τους είναι στο να καταφέρουν να “σπάσουν” τις ισόβιες ποινές που τους είχαν πρωτόδικα επιβληθεί.

Το παρών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης θα δώσει και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Προβιδάκη, που ακόμα και μετά από έξι χρόνια αρνείται να πιστέψει τον αποτρόπαιο τρόπο με τον οποίο έφυγε από την ζωή ο 51χρονος στην Κρήτη.

Κρήτη

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Ζαχαρίας Λιπαράκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Προβιδάκη “αυτό που ευελπιστεί η οικογένεια δεν είναι άλλο από το να παραμείνει η καταδικαστική απόφαση ως έχει από τον πρώτο βαθμό και για τους τρεις. Έχουν καταδικαστεί σε ισόβια καθώς είχε αποδειχτεί η εμπλοκή τους στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Πριβιδάκη, ενώ εκτός από το βασικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας είχαν καταδικαστεί και για επιμέρους αδικήματα. Από εκει πέρα θεωρούμε πως και σε δεύτερο βαθμό θα κριθούν ένοχοι και πως δε θα αλλάξει κάτι στις ποινές και για τους τρεις”.

Το χρονικό του εγκλήματος που σόκαρε την Κρήτη και όλο το πανελλήνιο

Το αποτρόπαιο φονικό είχε λάβει χώρα την 23η Μαρτίου του 2014, στο χωριό Αντισκάρι με την περιοχή να είναι ανάστατη και να εκφράζονται τότε μέχρι και φόβοι για βεντέτα!

Όλα συνέβησαν όταν ο 51χρονος ναυτικός έχοντας ως συνοδηγό τον γιο του συναντήθηκε στο δρόμο με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 38χρονος με συνεπιβάτη τον 31χρονο από τη Γέργερη. Λόγω της στενότητας του δρόμου, ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση και των δύο οχημάτων.

Σύμφωνα το βούλευμα με το οποίο είχαν παραπεμφθεί τότε οι τρεις κατηγορούμενοι στην Κρήτη, ο 38χρονος είχε βγει από το αυτοκίνητο και κρατώντας μια μαγκούρα άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

Κρήτη Κρήτη

Ο γιος του 51χρονου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια.

Δυστυχώς, όμως, ο πατέρας του δε στάθηκε το ίδιο τυχερός, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, αν και προσπάθησε επανειλημμένως να ξεφύγει, ξυλοκοπήθηκε με αγριότητα από τον 31χρονο, τον 38χρονο, αλλά και τον 29χρονο αδερφό του τελευταίου, που είχε στο μεταξύ φτάσει στο σημείο.

Κρήτη

Ακόμα κι όταν εκείνος κατάφερε να συρθεί και να απομακρυνθεί μόλις λίγα μέτρα, εκείνοι σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα όχι μόνο τον έφτασαν αλλά τον “αποτελείωσαν” με τα τελευταία θανατηφόρα χτυπήματα σε κεφάλι και σώμα.

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στην Κρήτη, επέβαλε και στους τρεις κατηγορούμενους ποινές ισόβιας κάθειρξης, κρίνοντάς τους ένοχους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και για τις υπόλοιπες κατηγορίες για τις οποίες βαρύνονταν. Συγκεκριμένα, στον μεγαλύτερο από τους δύο αδερφούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων και 2 μηνών, στον 29χρονο αδερφό του ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ στον 31χρονο τα ισόβια συνοδεύτηκαν με ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις