Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξεκίνησε για να… αναβληθεί η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ξεκίνησε για να… αναβληθεί η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Με ισχυρά μέτρα ασφαλείας και παρόντες δύο κατηγορούμενους άρχισε σήμερα (19.09.2018) αλλά διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη δεν άρχισε καθώς το Δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό συνηγόρου για έναν εκ των κατηγορούμενων ως ηθικών αυτουργών στην υπόθεση. Στο δικαστήριο, μετήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν εκ των συνηγόρων του στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη δίκη της Energa.

Στη δίκη παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια τον Μιχ. Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους Μάκη Βορίδη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλη Αλεξανδρή, κ.ά.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται είναι οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους και συγκεκριμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι δια των δικηγόρων τους ανακοίνωσαν στο δικαστήριο ότι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. “Σιγά μην πάθουν τίποτα” ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στόχος των δύο Αλβανών ήταν να ασκήσουν πίεση στο γνωστό ποινικολόγο προκειμένου ο πελάτης του, Αρ. Φλώρος, να δώσει στους κρατούμενους, κατηγορούμενους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση, ποσό 5 εκατ. ευρώ για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις