Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κύκλωμα χρυσού: 4 στη φυλακή – 18 απολογούνται σήμερα

Κύκλωμα χρυσού: 4 στη φυλακή – 18 απολογούνται σήμερα

Άλλοι 18 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με το λαθρεμπόριο χρυσού βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών. Ήδη τέσσερις, ανάμεσά τους και ο υπαρχηγός με καταγωγή από τη Συρία, πήραν το δρόμο για τη φυλακή.

Ο μαραθώνιος των απολογιών για το κύκλωμα με το λαθρεμπόριο χρυσού συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. Σήμερα 18 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ χθες συνολικά απολογήθηκαν 16 κατηγορούμενοι.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, κατά την απολογία του, φέρεται να υποστήριξε ότι  είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών και αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να υποστήριξε  ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, ξάδελφος του πρώτου.

Ο κατηγορούμενος κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με τον ξάδελφό του, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται δύο  χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος  της αλυσίδας. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις φυλακές, φέρονται να είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και  του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Οι υπόλοιποι δώδεκα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις