Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Λύγισε η μάνα του στο δικαστήριο! “Είχα ένα παιδί…”

Μάριος Παπαγεωργίου
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και οι συγγενείς του ζουν τον δικό τους Γολγοθά
– Έξι χρόνια μετά ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό κι ενώ το πτώμα του άτυχου 26χρονου δεν έχει ακόμη βρεθεί
– Δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο 73χρονος που θεωρείται ο “εγκέφαλος” της απαγωγής και δολοφονίας που συγκλόνισε τη χώρα
– Παρουσιάζονταν ως… πράκτορας του FBI και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια
– Ράκος η μητέρα του Μάριου στην δικαστική αίθουσα – Όλα όσα έγιναν και το χρονικό της υπόθεσης

Έξι χρόνια μετά την εξαφάνιση και την δολοφονία του 26χρόνου, άρχισε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Ο Μάριος Παπαγεωργίου είναι το επίκεντρο της υπόθεσης η οποία τον Αύγουστο του 2012 συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε για να διακοπεί για τις 28 Μαρτίου 2018. Παρόντες στο ακροατήριο ήταν μόνο οι τρεις εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Όχι όμως ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος του εγκλήματος.

Μάριος Παπαγεωργίου: Ο 73χρονος στο επίκεντρο

Ο 26χρονος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του. Εκείνοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία. Αντιθέτως, στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές.

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της!

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος συνήθιζε να παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI. Υποστήριζε ότι είχε “άκρες” και υψηλές διασυνδέσεις. Ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν εντοπίστηκε ποτέ. Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.

Ράγισε καρδιές η μάνα του Μάριου

Σήμερα η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα, για να αρχίσει την κατάθεση της, λύγισε…

Κλαίγοντας και με την πρόεδρο του δικαστηρίου να την προτρέπει να καθίσει η μητέρα του άτυχου νεαρού ψέλλισε μεταξύ άλλων: “Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί!“.

Τελικά, με την παρέμβαση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του εισαγγελέα της έδρας η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου 2018. Κι αυτό ούτως ώστε η μητέρα του Μάριου να μπορέσει να είναι σε θέση να αρχίσει την κατάθεση της.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν συγγενείς και φίλοι οι οποίοι κρατούσαν φωτογραφίες του 26χρονου νεαρού.

Νωρίτερα, είχαν τεθεί αιτήματα διακοπής. Παράλληλα, η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου και επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, υπέβαλε αίτημα παραίτησης από την έφεση. Κι αυτό διότι ήδη έχει εκτίσει την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις