Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μικρή Άννυ: Αναβιώνει η φρίκη της δολοφονίας και του τεμαχισμού της 4χρονης

Μικρή Άννυ: Αναβιώνει η φρίκη της δολοφονίας και του τεμαχισμού της 4χρονης

Αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η φρικιαστική υπόθεση της δολοφονίας και της εξαφάνισης του πτώματος της 4χρόνης Άννυ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2015.

Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο χρόνια μετά την πρώτη δίκη η οποία είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε μετά από έντεκα συνεδριάσεις τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο πατέρας της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της και την αποτρόπαια εξαφάνιση του πτώματος της και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) ο οποίος βαρύνεται με τα ίδια αδικήματα, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα η οποία διώκεται για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος. Πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ο φίλος του, Νικολάι σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών και μητέρα της σε ποινή καθείρξεως έξι ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, γεγονός που την οδήγησε εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Ένα ακόμα πρόσωπο, φίλος της μητέρας, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Όλα από την αρχή

Πλέον, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καλείται να διερεύνησει από την αρχή και από μηδενική βάση τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο η μικρή. Τα όσα υποστήριξαν οι δυο πρωταγωνιστές της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό δεν έπεισαν τους δικαστές και τους ενόρκους του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου οι οποίοι τους επέβαλαν την εσχάτη των ποινών.

Ο 30χρόνος σήμερα Σάββας Μπακαρτζίεβ είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεν σκότωσε την κόρη του, τονίζοντας πως βρήκε το παιδί νεκρό δίπλα του στο κρεβάτι και ότι η μικρή πέθανε από παθολογικά αιτία χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Είχε ισχυριστεί, μάλιστα, ότι αγαπούσε και φρόντιζε ο ίδιος τη μικρή. «Δεν έχω σκοτώσει το παιδί μου δεν είχα λόγο να το κάνω» είχε αναφέρει χωρίς ωστόσο να αρνηθεί ότι τεμάχισε το άψυχο κορμί της.

Από την άλλη, ο Νικολάι ο οποίος αρχικά κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της μικρής του εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί και εν συνέχεια μετατράπηκε σε κατηγορούμενο, αρνείται κάθε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σημειώνεται πως στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα όπου βρήκε τραγικό θάνατο η Άννυ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας είχε βρεθεί διάσπαρτο γεννητικό υλικό του Νασίφ Αχμέντοφ αλλά και άγνωστου, τρίτου, προσώπου.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 32χρόνος σήμερα Νικολάι είχε υποστηρίξει πως δεν έχει σχέση ούτε με τη δολοφονία ούτε με τον τεμαχισμό της μικρής. Μάλιστα είχε αποδώσει την εμπλοκή του στην υπόθεση στην «εκδικητικότητα» απέναντί του του Σάββα καθώς εκείνος ως μάρτυρας αρχικά μίλησε για όσα είχαν συμβεί και βοήθησε να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν είχε αρνηθεί πως είχε μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους στο διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα και ότι επισκέφθηκε το σπίτι εκείνες τις ημέρες του Απριλίου του 2015, υποστηρίζοντας ότι δεν είδε κάτι επιλήψιμο όπως αίματα.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις