Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μύκονος: Στα χέρια της αλβανικής μαφίας η διακίνηση ναρκωτικών στο νησί

Μύκονος: Στα χέρια της αλβανικής μαφίας η διακίνηση ναρκωτικών στο νησί
photo αρχείου intime

Στα χέρια της αλβανικής μαφίας η διακίνηση ναρκωτικών στο νησί.
Δεν λείπουν τα επεισόδια με πυροβολισμούς ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες στα καλντερίμια.
Στόχος να μην “ξεμείνει” η Μύκονος από ναρκωτικά και κυρίως κοκαΐνη για τα “βαριά” πορτοφόλια.
Σε 4 “επιχειρηματίες” στρέφονται οι έρευνες της Ασφάλειας.

Η Μύκονος είναι ο απόλυτος προορισμός για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Παράλληλα το διεθνές «jet set» δίνει σχεδόν κάθε καλοκαίρι το παρών στο «νησί των ανέμων». Από αυτό το σκηνικό χλιδής δεν θα μπορούσε να λείπει η μαφία, η οποία σαν τις πυγολαμπίδες πάει οπού έχει φως από…χρυσό.

Είναι κοινό μυστικό πως η διακίνηση ναρκωτικών στην Μύκονο έχει περάσει πλέον στα χέρια της αλβανικής μαφίας, κυρίως όσον αφορά το χονδρεμπόριο. Δηλαδή, οι μεγάλες ποσότητες φθάνουν στο νησί μέσα από τα δαιδαλώδη κυκλώματα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η αλβανική μαφία, η οποία πλέον ελέγχει απόλυτα και το εμπόριο κοκαΐνης, αφού πια έχει στενές σχέσεις με τους «βαρόνους» των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Δηλαδή και σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από τις αρχές ασφαλείας που έχουν χαρτογραφήσει την σκοτεινή πλευρά του «νησιού των ανέμων», η αλβανική μαφία φροντίζει ώστε καθ’ όλη την διάρκεια του θέρους και των καλοκαιρινών διακοπών να υπάρχει επάρκεια στην «αγορά» του νησιού, ώστε άμεσα να υπάρχει πρόσβαση σε κάθε είδους ναρκωτικό κυρίως κοκαΐνης, που θεωρείται άλλωστε το πιο must «ποτό» για τα «βαριά» πορτοφόλια των «εραστών» της Μυκόνου.

Επεισόδια και πυροβολισμοί στα καλντερίμια ανάμεσα στις αντίπαλες συμμορίες

Μάλιστα ακόμα και τα επεισόδια με πυροβολισμούς σε βάρος αντίπαλων συμμοριών με αντικρουόμενα συμφέροντα στα καλντερίμια του νησιού δεν λείπουν, καθώς τα «λεφτά είναι πολλά Άρη», που έλεγε και η γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση.

Για το λόγο αυτό η μαφία επιβάλλεται να έχει επί τόπου ανθρώπους που θα ελέγχουν το χονδρεμπόριο, μέχρι το προϊόν να φθάσει στην λιανική αγορά του νησιού και αυτό γιατί οι μαφιόζοι έχουν επενδύσει μερικές χιλιάδες ευρώ για την αγορά των ναρκωτικών και προσδοκούν βέβαια στο τριπλάσιο κέρδος από την διακίνηση του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα μέσα Ιουλίου ήδη έχουν καταφθάσει στο νησί 4 Αλβανοί που δηλώνουν επιχειρηματίες και έχουν νοικιάσει, ακόμα και για ολόκληρο τον Αύγουστο, πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες δίπλα δίπλα, σε πασίγνωστη και κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού.

Οι 4 “επιχειρηματίες” που κατέφτασαν στο νησι

Αυτοί οι τέσσερις «επιχειρηματίες» έχουν απασχολήσει κατά καιρούς και πάντα πληροφοριακά της Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, καθώς υπάρχουν σαφείς πληροφορίες και μάλιστα διασταυρωμένες, πως έχουν στενή σχέση με την ηγεσία της αλβανικής μαφίας και θεωρούνται τοποτηρητές, σε διαφορές περιοχές όπου τα συμφέροντα της συγκεκριμένης Μαφίας είναι ισχυρά.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η παρουσία τους στο «νησί των ανέμων» τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση από ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί η δραστηριότητα τους.

Βέβαια οι ίδιοι ως «επιχειρηματίες» είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, τόσο στις επαφές τους, όσο και στην παρουσία τους στο νησί, καθώς φροντίζουν να μην τραβούν τα περίεργα βλέμματα.

Μάλιστα έχουν προσλάβει ακόμα και σεκιούριτι για να φρουρούνται οι πολυτελείς κατοικίες που έχουν νοικιάσει, ενώ όταν κυκλοφορούν στο νησί υπάρχει πάντα η διακριτική παρουσία των προσωπικών τους φρουρών.

Από την χαρτογράφηση που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ προκύπτει πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που κάνουν χλιδάτες πλην όμως ήσυχες διακοπές στην Μύκονο, ουσιαστικά επιβλέπουν επί τόπου το χονδρεμπόριο ναρκωτικών, ώστε όλα να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις εντολές που έχουν λάβει από την ηγεσία της αλβανικής μαφίας, στην οποία και αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις