Site icon NewsIT

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου

13.07.2017 | 16:59
Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου

Για μία ακόμα φορά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου βρίσκονται αντιμέτωποι με μία κακουργηματική κατηγορία.

Συγκεκριμένα, από την Εισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου καθώς και δυο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς για την πώληση του σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο.

Η εισαγγελία διαφθοράς που ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δυο κατηγορούμενοι υπάλληλοι ενώ ήταν σε θέση να δουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του είχαν χρέη προς το δημόσιο, ωστόσο τους χορήγησαν παρανόμως την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο το 2016. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές εντόπισαν δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου. 

Ειδικότερα, ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης το οποίο στρέφεται σε βάρος των δύο υπαλλήλων και της ηθικής αυτούργίας σε ψευδή βεβαίωση το οποίο αφορά τον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς. 

Πριν από ένα μήνα και κάτι, σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τους είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version