Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Όπλο της το βιτριόλι, «όπλο» των Αρχών η τεχνολογία! «Στενεύει» ο κλοιός – «Η Ιωάννα αρχίζει και θυμάται»

βιτριόλι

Φύλλο και φτερό στοιχεία από κινητά, κάμερες ασφαλείας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν οι αστυνομικοί για να ρίξουν φως στην υπόθεση. Έρχονται εικόνες στη μνήμη της 34χρονης Ιωάννας από τη στιγμή της επίθεσης με το βιτριόλι.

Στην τεχνολογία βασίζονται οι αστυνομικοί προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. Προσπαθούν να συνδέσουν μαρτυρίες, εικόνες από κάμερες ασφαλείας, δεδομένα από κινητά τηλέφωνα και στοιχεία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ερευνητές της ΕΛΑΣ προσδοκούν σε βοήθεια από την τεχνολογία, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα από τη σάρωση του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, όπως και απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

βιτριόλι

Οι καταθέσεις και τα… μετρημένα κουκιά

Μέσα από τις 20 καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί εντόπισαν πρόσωπα σύμφωνα με τα οποία το θύμα είχε κατά το παρελθόν κάποια προστριβή έστω και ασήμαντη. Πρόσωπα από το φιλικό, οικογενειακό, αλλά και επαγγελματικό περιβάλλον.

Όλα αυτά τα άτομα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών και αν κάποιο από αυτά ήταν στην Καλλιθέα το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης χωρίς αιτιολογία θα μπει στη λίστα των υπόπτων.

 Click4more: Σφίγγει ο κλοιός! Οι τρεις γυναίκες με αδύναμο άλλοθι

Σύμμαχος της αστυνομίας στην έρευνα που γίνεται για τα συγκεκριμένα άτομα είναι αν εμφανίζονται σε κάποια κάμερα ασφαλείας ή αν το κινητό τους τηλέφωνο εξέπεμπε σήμα από την περιοχή. Οι αστυνομικοί αναμένεται να έχουν απαντήσεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα οι άνδρες της ΕΛΑΣ ευελπιστούν και σε μια νέα κατάθεση της 34χρονης. Θεωρούν δεδομένο πως όσο περνούν οι μέρες ίσως θυμηθεί κάποια λεπτομέρεια που μπορεί να τους βοηθήσει για τον εντοπισμό της γυναίκας που της έριξε το βιτριόλι.

«Δεν ψάχνουμε στο σκοτάδι», λέει ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της οικογενείας της 34χρονης Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στο Star ανέφερε πως η 34χρονη αρχίζει να θυμάται: «Η Ιωάννα βοηθάει στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί τι έχει περάσει. Προφανώς ότι της έρχεται στο μυαλό το εκμυστηρεύεται. Το ποιος, το γιατί, το γιατί καταστρέφεται ένας άνθρωπος».

Σχετικά με τη ψυχολογική κατάσταση της Ιωάννας, ο δικηγόρος της τόνισε ότι «Κάνει καλύτερες σκέψεις. Υπάρχουν σκέψεις αρκετές στο μυαλό της και αυτές τις σκέψεις πληροφορεί την αστυνομία και προσπαθεί και η αστυνομία, όσο μπορεί, να εξιχνιάσει αυτή την περίπτωση. Και η ίδια προσπαθεί να δώσει τις εξηγήσεις, τόσο στον εαυτό της, όσο και τους υπολοίπους».

Click4more: «Θέλω να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια» λέει η 34χρονη Ιωάννα – Ποιοι την ενημερώνουν

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση του γρίφου, ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι «Σίγουρα είμαστε σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο απ΄ ότι στην αρχή. Σίγουρα δε ψάχνουν στο σκοτάδι, όπως ψάχναμε τις πρώτες ημέρες, οπότε νομίζω ότι από αυτή την άποψη και μόνο είμαστε σε πολύ καλύτερο δρόμο. Είμαι πιο αισιόδοξος».

βιτριόλι

Όσον αφορά το πώς διαχειρίζεται η 34χρονη την υπόθεση, ο δικηγόρος της τόνισε ότι «Προφανώς συνειδητοποιεί ότι η ζωή της δε θα είναι η ίδια. Ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό κορίτσι που ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Εργαζόταν σε δυο δουλειές. Είναι απορίας άξιο πώς ένας εγκέφαλος κάνει αυτή την καταστροφή, είναι συγκλονιστικό να το σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα φθάσουν σε τέτοιου είδους αγριότητας έγκλημα», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Δεύτερο χειρουργείο για την Ιωάννα

Σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο υποβλήθηκε η 34χρονη Ιωάννα, με τα εγκαύματα που έχει υποστεί να είναι σοβαρότατα στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της. Το 18% του σώματός της φέρνει σοβαρά εγκαύματα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περίπου το 7% του προσώπου της παραμένει αλώβητο.

βιτριόλι βιτριόλι

Δηλαδή φέρει εγκαύματα το 93% του προσώπου της. Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Η εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς πήγε καλά, οι ίδιοι μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προσπαθούν να την στηρίξουν γιατί η ψυχολογική της υγεία είναι βεβαρημένη.

Η ίδια δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της, ενώ τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.

Με πληροφορίες από: Live News, Ant1, Star

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις