Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οργή Γεροβασίλη για τις… βόλτες του Ρουβίκωνα στην Βουλή!

Γεροβασίλη
Φωτογραφία: Intime

Στα… κάγκελα η Όλγα Γεροβασίλη μετά τη νέα καταδρομική επίθεση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στην Βουλή.
Μάζεψε τους αξιωματικούς της Αστυνομίας στο γραφείο της και τους “έβαλε γκάζια”.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως υπήρχαν επισήμως προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο “χτύπημα” λόγω… Κουφοντίνα.
Αναλυτικά όσα είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους αρμόδιους για την τρίτη “επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στον ναό της Δημοκρατίας.

Για δεύτερη ημέρα, έπειτα από την καταδρομική επίθεση στο Κοινοβούλιο από μέλη της Αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να είναι ενοχλημένη από την αδράνεια που επέδειξαν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην φρουρά της Βουλής.

Τους τα… έψαλλε η Γεροβασίλη!

Το απόγευμα της Τρίτης, 21.05.2019, λίγες ώρες μετά την καταδρομική επίθεση με μπογιές στο Κοινοβούλιο, η κ. Γεροβασίλη κάλεσε στο γραφείο της τους εμπλεκόμενους Αξιωματικούς, όπου σε έντονο τόνο τους εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την “βόλτα” του “Ρουβίκωνα” στο προαύλιο του Κοινοβούλιο και μάλιστα ανενόχλητα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Για το λόγο αυτό η κ. Γεροβασίλη ζήτησε εξηγήσεις και μάλιστα σε έντονο ύφος, καθώς πληροφορίες θέλουν την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σφόδρα ενοχλημένη και κυρίως εξοργισμένη από την εικόνα που παρουσίασαν κατά την διάρκεια της επίθεσης οι αστυνομικές δυνάμεις, που εκτελούν χρέη φρουράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Για το λόγο αυτό το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Α. Ανδρικόπουλος, διέταξε ΕΔΕ, η οποία μάλιστα ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του θέματος.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη απ’ ότι φαίνεται, καθώς μόλις στις 13 του μήνα η ΓΑΔΑ και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εφιστούσαν την προσοχή στην φρουρά της Βουλής, και ζητούσαν αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς είχαν πληροφορίες πως τις επόμενες ημέρες θα κορυφώνονταν οι αντιδράσεις των Αντιεξουσιαστών για την μη χορήγηση άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17.Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εκτός αυτού και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, η φρουρά της Βουλής είχε ενισχυθεί σε καθημερινή βάση με δυο επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

Γεροβασίλη

Γεροβασίλη

Η ανακοίνωση της Γεροβασίλη

Στο μεταξύ η Υπουργός Προστασίας κ.Γεροβασίλη εξέδωσε και νέα ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης στο Κοινοβούλιο, στηλιτεύοντας παράλληλα την στάση της Ν.Δ την οποία χαρακτήρισε ψηφοθηρική.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: “…Η επίθεση στη Βουλή είναι επίθεση σε ό,τι συμβολίζει τη Δημοκρατία μας, το δημοκρατικό πολιτικό μας σύστημα και το κράτος δικαίου. Αλλά είναι και προσπάθεια ηρωοποίησης κάποιου που καταδικάστηκε αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη για μια σειρά φόνους. Οι πράξεις αυτές έχουν καταδικαστεί πολιτικά από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου…

Γεροβασίλη

Η προσφυγή της ΝΔ στο προσφιλές της αφήγημα περί «νόμου και τάξης», φυλακών υψίστης ασφαλείας, ακύρωσης αδειών και κάθε δικαιώματος των φυλακισμένων, καθώς και οι έωλοι ισχυρισμοί ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει τους «μπαχαλάκηδες», υπονομεύει το δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις αντιδημοκρατικές, έκνομες πρακτικές.

Ας καταλάβουν όλοι όσοι ψηφοθηρούν ότι δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά συνολικά το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Intime

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις