Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον κοσμηματοπώλη – Η “γραμμή” υπεράσπισης του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον κοσμηματοπώλη – Η “γραμμή” υπεράσπισης του
Φωτογραφία Eurokinissi

Την Τρίτη πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, όπου βρήκε το θάνατο ο επίδοξος ληστής.

Σε βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Ο δικηγόρος του Χαραλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε: “Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού”.

Το αποκαλυπτικό βίντεο

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (21.09.2018) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. Ο Ζ.Κ. επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείου στην στην οδό Γλάδστωνος. Ωστόσο, δεν υπολόγισε την αυτόματη πόρτα ασφαλείας, η οποία έκλεισε από πίσω του.

Ο ληστής που έχει εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο επιχειρεί να σπάσει την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα. Δεν τα καταφέρνει και στη συνέχεια σπάει τη βιτρίνα και προσπαθεί να βγει από εκεί. Στο αποκαλυπτικό βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, διακρίνονται δύο άτομα να κλωτσούν τον άντρα, ο οποίος έχει τραυματιστεί από τα σπασμένα τζάμια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις