Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ραφήνα: Ανατριχιάζει η κατάθεση της 13χρονης για την απόπειρα αρπαγής – Η απολογία του 45χρονου

Ραφήνα
Φωτογραφία: Intime

Σοκάρει η περιγραφή της μαθήτριας της Α’ γυμνασίου για τον τρόπο που ο 45χρονος κατηγορούμενος επιχείρησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Ραφήνα να την προσεγγίσει και να την απαγάγει.

Μάλιστα, το μικρό κορίτσι περιέγραψε πως ανάλογο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο, πάλι είχε συμβεί πριν από περίπου ένα μήνα.

Τι λέει η 13χρονη στην κατάθεσή της

“Είμαι μαθήτρια της Α’ γυμνασίου και φοιτώ στο Γυμνάσιο της Ραφήνας. Επειδή άργησα λίγο να επιστρέψω, τηλεφώνησα στη μητέρα μου, την ενημέρωσα γι΄αυτό και ξεκίνησα την πορεία μου προς το σπίτι με το ποδήλατο, έχοντας κλήση με την φίλη μου, επειδή φοβόμουν που πέρασε η ώρα.

Μόλις ξεκίνησα στη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης στο ύψος της πλατείας είδα να είναι πίσω μου, ένα ΙΧ λευκό, μακρύ σχετικά, με οδηγό έναν άγνωστο άνδρα, που προς ενός μηνός περίπου με είχε ακολουθήσει, από την πλατεία της Ραφήνας, έως τα μέσα της διαδρομής για το σπίτι μου.

Την 23.15′ ώρα περίπου της 27/5/2021, όπου ξεκίνησα, έως ότου και την οδό Αραφήνος, με ακολούθησε, με χαμηλή ταχύτητα από πίσω και από το τζάμι του συνοδηγού, που είχε κατεβασμένο, μου μιλούσε συνεχώς και μου έλεγε “Γεια σου κούκλα, θέλεις να σε πάω κάπου;”.

Εγώ του απάντησα “όχι ευχαριστώ” και τότε αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και μου είπε: “Μπες μέσα στο αμάξι” με κοφτό τρόπο και διατακτικά, σαν να με προστάζει.

Αυτό συνεχίστηκε πολλές φορές, τουλάχιστον δέκα, λέγοντας απότομα “μπες μέσα” ενώ ακολουθούσα την πορεία επιστροφής προς το σπίτι. Επειδή τον θυμήθηκα, και την προηγούμενη φορά, είχα ξαναβάλει τις φωνές και έφυγε, μπήκαν στην οδό Αγροναυτών, αριστερά της λεωφόρου Χρ. Σμύρνης και κρύφτηκα σε μία πολυκατοικία για λίγο, έως ότου ο άνδρας με το λευκό όχημα με προσπέρασε και κατευθύνθηκε προς το χώρο στάθμευσης του Πάρκου Καραμανλή που βρίσκεται στο τέλος της οδού, αναζητώντας με.

Αφού δεν με είχε αντιληφθεί, βρήκα χρόνο και έφυγα ξανά προς την πορεία μου, γρήγορα να μην με δει, ακολουθώντας τη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης εκ νέου. Αργότερα, αφού προφανώς δεν με βρήκε, γύρισε και με ξανασυνάντησε καθοδόν. Συνέχισε να με ακολουθεί και να μου λέει “μπες μέσα” με προστακτικό τρόπο ενώ εγώ του φώναζα, μη ανακόπτοντας την πορεία, “φύγε, άσε με, δεν θέλω” συνεχίζοντας την πορεία μου με το ποδήλατο όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Έφτασα στην οδό Πρωτέως και λίγο πριν την συμβολή της με τον οδό Αραφήνος σκέφτηκα προκειμένου να απαλλαγώ από τον άνδρα και φοβούμενη μην με σταματήσει και με αρπάξει μέσα στο όχημα, να στρίψω δεξιά της σε μονόδρομο, πηγαίνοντας ανάποδα με το ποδήλατο, διότι δεν μπορούσε αυτός να με ακολουθήσει.

Ο δρόμος αυτός έχει κίνηση σχετικά για την Ραφήνα και θα τράκαρα εάν θα με ακολουθούσε και θα γλίτωνα. Όμως αυτός, παραβίασε το ΚΟΚ, μπήκε μέσα ανάποδα με το όχημά του στο μονόδρομο και τότε, αφού έκανε λίγα μέτρα, τρομοκρατήθηκα γιατί τότε κατάλαβα ότι ήταν αποφασισμένος και δεν αστειεύεται και ότι διατρέχω μεγάλο κίνδυνο».

Ραφήνα

Ακάθεκτος! Ανατριχιαστικά τα όσα λέει η 13χρονη στην κατάθεσή της

Και συνεχίζει η ανήλικη κοπέλα: «Δεν το έβαλε κάτω και ήταν αποφασισμένος να με βάλει στο αυτοκίνητο παρά τη θέλησή μου. Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει προφανώς με σκοπό να με αποπλανήσει. Τότε φρέναρα απότομα, πέταξα το ποδήλατο, άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια προς διερχόμενα την εν λόγω οδό οχήματα, που κατευθύνονταν από Αρτέμιδα προς το Κέντρο της Ραφήνας.

Click4more: Ραφήνα: Είχε παρενοχλήσει και πριν ένα μήνα τη 13χρονη ο 45χρονος

Αυτός, με είδε που σταμάτησε ένα όχημα να με βοηθήσει και συνέχισε την “ανάποδη” πορεία του και κατευθυνόταν προς Αρτέμιδα. Ο … και η κοπέλα του… με βοήθησαν και είδαν το όχημα να με ακολουθεί και μαζί με άλλους πολίτες κάλεσαν την αστυνομία και ανέμεναν μέχρι να ενημερώσω την μητέρα μου και να έρθουμε εδώ στην υπηρεσία σας.

Λίγα λεπτά αργότερα, αυτός επέστρεψε στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα και εφόσον είδε ότι ήμουν περιτριγυρισμένη, έκανε αναστροφή και πάλι “ανάποδα” στην Αράφηνος και διέφυγε προς Αρτέμιδα. Εκεί τον είδαν οι συμπολίτες μου, πήραν την πινακίδα και κατήγγειλαν το συμβάν στην άμεση δράση αλλά και τις πινακίδες του οχήματος…».

Με την συγκλονιστική της αυτή κατάθεση, η μαθήτρια είπε στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν, περιγράφοντας τον απόλυτο τρόμο και φόβο που βίωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στην μαθήτρια φωτογραφία του συλληφθέντα και εκείνη αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον άνδρα που την “καταδίωξε” δύο φορές σε διάστημα ενός μήνα.

“Επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία για όλες τις σε βάρος μου πράξεις που μου προκάλεσαν φόβο και ταραχή. Είχα τη βεβαιότητα ότι θα με αρπάξει, θα με επιβιβάσει στο όχημά του με προφανή σκοπό να με αποπλανήσει” τόνισε χαρακτηριστικά η μαθήτρια στην κατάθεσή της.

“Καταδικάζω τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές”

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνήθηκε ενώπιον του 9ου ανακριτή ότι παρενόχλησε και επιχείρησε να απαγάγει την μαθήτρια της Α’ γυμνασίου. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα.

“Τις ανωτέρω αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες, πέραν του ειδεχθούς χαρακτήρα αυτών, ρητώς αρνούμαι, και απερίφραστα δηλώνω, ότι πόρρω απέχουν από την προσωπικότητά μου. Νιώθω θλίψη και βαθύτατη ντροπή, εξαιτίας της δεινής θέσεως που ευρίσκομαι, ήτοι απολογούμενος για, τέτοιας ποινικής και ηθικής απαξίας αδικήματα, τα οποία ουδέποτε διέπραξα.

Άλλωστε, κ. Πρόεδρε, από την ανάγνωση του αντιγράφου του δελτίου ποινικού μου μητρώου, που ευρίσκεται στη δικογραφία, αυτονοήτως διαπιστώνετε, ότι η παρελθοντική παραβατική μου συμπεριφορά [η οποία ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει την κρίση Σας], ουδόλως σχετίζεται με τα αποδιδόμενα εις εμέ εγκλήματα στην παρούσα δικογραφία. Τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, που τραυματίζουν και στιγματίζουν παντοτινά την παιδική ψυχή, καταδικάζω απόλυτα. Ουδέποτε αποπειράθηκα να τελέσω εις βάρος της ανήλικης οιαδήποτε παράνομη πράξη” τόνισε ο κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε την κοινωνική προσφορά σε συλλόγους όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού” προκειμένου να πείσει για την… αθωότητά του ανακριτή και εισαγγελέα, συμπληρώνοντας ότι “ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και ο εν γένει βίος μου, δεν σκιαγραφούν άτομο που ρέπει σε αδικήματα που προσβάλλουν την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, αλλά τουναντίον αναδεικνύουν πρόσωπο που σέβεται και βοηθά την εξέλιξη των παιδιών”.

Όσον αφορά την ουσία των κατηγοριών ο 45χρονος υποστήριξε ότι “ουδέποτε τέλεσα το οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της ανήλικης… Ουδέποτε ακολούθησα το μικρό κορίτσι, ουδέποτε απηύθυνα την οιανδήποτε φράση σε εκείνη και, ασφαλώς, ποτέ δεν προσπάθησα να την απάγω!”.

Αυτά υποστηρίζει ο 45χρνος

Εκείνο το βράδυ όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ξεκίνησε από το γραφείο του για να πάει στη περιοχή της Αρτέμιδας και να δει ένα εστιατόριο το οποίο τον ενδιέφερε για ενοικίαση και εμπορική εκμετάλλευση.

“Γύρω στις 23:15, φθάνοντας στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Νηρέως /Πρωτέως, θυμάμαι ότι είδα ένα ποδήλατο τύπου mountain bike, με αναβάτη μια κοπέλα, η οποία κρατούσε στο χέρι της κινητό τηλέφωνο, δίχως φώτα και σήμανση, να κινείται αντίθετα για λίγα μέτρα στην είσοδο της οδού Νηρέως/Πρωτέως. Στην είσοδο του συγκεκριμένου δρόμου θα έστριβα και το ποδήλατο κινήθηκε μπροστά μου και, εν συνεχεία, λίγο προς τα δεξιά πριν την οδό Αραφήνος και σταμάτησε.

Εγώ, έστριψα δεξιά στην οδό Αραφήνος και συνέχισα, προσπερνώντας το ποδήλατο, με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδας, όπου και έφτασα μετά από 5 – 6 λεπτά. Είδα τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και επέστρεψα προς Ραφήνα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή και, περί ώρα 23:50, ευρισκόμουν στη διασταύρωση Ραφήνας με κατεύθυνση την Παλλήνη, με σκοπό να μεταβώ στο ταχυφαγείο «…» ή το «24ωρο».

Περί ώρα 00:05, σταμάτησα άμεσα σε σήμα Αστυνομικών, οι οποίοι, δίχως να με ενημερώσουν για τον λόγο του ελέγχου, με οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας και έκτοτε, για 12 περίπου ώρες, παρέμεινα στο κρατητήριο, δίχως ουδεμία επικοινωνία με κανέναν και δίχως να γνωρίζω τον λόγο της κρατήσεώς μου. Μόνο το πρωί της Παρασκευής, 28.05.2021, με ενημέρωσαν οι Αστυνομικοί προανακριτικοί υπάλληλοι ότι θα προβούν σε έρευνες στην οικία μου, με σκοπό την τυχόν εύρεση παιδικού πορνογραφικού υλικού, διότι εγώ είχα παρενοχλήσει μια ανήλικη…

Έμεινα αποσβολωμένος, αδυνατούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα και τους απάντησα ότι ουδέποτε προέβην σε τέτοια πράξη. Μάλιστα, εγώ προσωπικά υπέδειξα στους Αστυνομικούς υπαλλήλους όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχω, σε όλους τους χώρους κατοικίας και εργασίας μου. Τους χορήγησα τους κωδικούς pin και λογισμικού αυτών, ακριβώς διότι δεν είχα να κρύψω τίποτα! Αυτή την διαδρομή ακολούθησα και προφανώς είναι πρόδηλο ότι εάν είχα τελέσει την οιανδήποτε παράνομη πράξη εις βάρος της ανήλικης, δεν θα επέστρεφα από το ίδιο σημείο, στο οποίο συμφώνως με τον αυτόπτη μάρτυρα…είχε συρρεύσει αρκετός κόσμος και συμπαρίστατο στην ανήλικη, αναμένοντας τη μητέρα της και βεβαίως την Άμεση Δράση”.

Αρνείται τα πάντα…

Και συνεχίζει: “Κι ενώ είχα ήδη φθάσει στη Λεωφόρο Μαραθώνος, προκειμένου να αγοράσω από το ταχυφαγείο «24ωρο» και να επιστρέψω στη σύντροφό μου σταμάτησα άμεσα σε σήμα αστυνομικών αγνοώντας πλήρως το λόγο της προσαγωγής μου.

Μάλιστα, άμεσα και αυτοβούλως, υπέδειξα και μετέβην με τους Αστυνομικούς προανακριτικούς υπαλλήλους, τόσο στην οικία μου, όσο και στην οικία της συντρόφου μου. Με δική μου προτροπή και επιμονή κατασχέθηκαν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που ευρίσκοντο και στις δυο κατοικίες, προκειμένου να αποδειχθεί πλήρως ότι ουδεμία εμπλοκή έχω με κατοχή ή διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Επιπλέον, εγώ, πρώτος, υπέδειξα και κατασχέθηκε και το καταγραφικό μηχάνημα, που ευρίσκεται στην οικία μου στην Πεντέλη, προκειμένου να προκύψει η ακριβής ώρα αναχώρησής μου από την οικία μου (ιδ. κατασχεμένο καταγραφικό μηχάνημα…)” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα του.

Ο κατηγορούμενος καταλήγοντας επισημαίνει στο υπόμνημα του λέει πως “αισθάνομαι ντροπή και αμηχανία να εμφανίζομαι, για πρώτη φορά, στα Δικαστήρια και, μάλιστα, κατηγορούμενος για τέτοιες απίστευτες πράξεις που ούτε καν μπορώ να διανοηθώ, ενώ, παραλλήλως, γνωρίζω ότι ουδέν μεμπτόν έπραξα”.

Φωτογραφίες: Intime.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις