Site icon NewsIT

Σοκαριστική υπόθεση: Άφησε την γειτόνισσα να πεθάνει αβοήθητη και της έκλεψε τα κοσμήματα

04.04.2021 | 17:22
Σοκαριστική υπόθεση: Άφησε την γειτόνισσα να πεθάνει αβοήθητη και της έκλεψε τα κοσμήματα

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο! Η γειτόνισσα καταδικάστηκε αλλά δυστυχώς, η άτυχη ηλικιωμένη έχει φύγει πλέον από τη ζωή…

Το μοιραίο λάθος της 85χρονης καρκινοπαθούς, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Άρειου Πάγου, ήταν ότι εμπιστεύτηκε την γειτόνισσά της για να την φροντίζει.

Η γειτόνισσα έμενε στην ίδια πολυκατοικία ενώ η 85χρονη δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί. Ωστόσο, η γειτόνισσα «παρέλειψε να καλέσει ιατρική βοήθεια και να παράσχει φαρμακευτική φροντίδα για την αντιμετώπιση των ελκών της παθούσας καθώς και να φροντίσει τη μεταφορά της σε νοσηλευτικό ή άλλο ίδρυμα, όπου οι συνθήκες καθαριότητας θα ήταν καλύτερες και θα υπήρχε δυνατότητα άμεσης ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης».

Η άτυχη ηλικιωμένη άφησε την τελευταία πνοή της λίγους μήνες μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση του Άρειου Πάγου, ζούσε σε άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία της συνθήκες.

Μάρτυρες κατέθεσαν ότι «το περιβάλλον της οικίας της ήταν ρυπαρό, επικρατούσε αφόρητη δυσωδία, τα σεντόνια στο κρεβάτι, όπου βρισκόταν μονίμως ξαπλωμένη, ήταν ακάθαρτα και γεμάτα σκούρα υγρά και αίματα και το στρώμα του κρεβατιού ήταν γεμάτο ακαθαρσίες».
Σύμφωνα με την απόφαση, γυναίκα είχε πληγές λόγω της κατάκλισης ενώ η γυναίκα που είχε αναλάβει να την φροντίζει, ούτε την μετέφερε σε νοσοκομείο αλλά ούτε φρόντιζε τουλάχιστον να διατηρεί την γυναίκα και το κρεβάτι της καθαρό.

Αν η γειτόνισσα που είχε αναλάβει να φροντίζει την ηλικιωμένη είχε κάνει τις «οφειλόμενες ενέργειες, θα είχε αρθεί η περιγραφόμενη κατάσταση κινδύνου για την υγεία της, από την οποία προκλήθηκαν αιτιωδώς οι προαναφερόμενες βλάβες (έλκη)».

Την άφησε να πεθάνει και την έκλεψε!

Το στοιχείο που συμπληρώνει το “παζλ” της απίστευτης αυτής υπόθεσης, είναι ότι σε έρευνα που έκανε η αστυνομία, στο σπίτι της εν λόγω γειτόνισσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα αλλά και τα χρήματα της νεκρής 85χρόνης τα οποία, με δικαστική απόφαση δόθηκαν στους κληρονόμους της.
Τελικά, η γειτόνισσα κρίθηκε ένοχη για την αξιόποινη πράξη της έκθεσης σε κίνδυνο και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή. Άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφαση, αλλά απορρίφθηκε…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version