Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στα πράσα πιάστηκε ο «εγκέφαλος» που διακινούσε λαθραία τσιγάρα με στέκι την ΑΣΟΕΕ

λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Πρόκειται για 37χρονο Έλληνα που διατηρούσε στα Καμίνια αποθήκη με λαθραία τσιγάρα και από εκεί τα προωθούσε σε αλλοδαπούς που τα διέθεταν προς πώληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων και όχημα που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά τους.

Την έρευνα και την επιχείρηση πραγματοποίησε η Ομάδα Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «συνελήφθη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο βασικός προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

 

Πάντα κατά την ΕΛΑΣ «για τη σύλληψή του και τον εντοπισμό της αποθήκης προηγήθηκε μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση του συλληφθέντα στο πεδίο της εμπορίας και διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων και κυρίως στον τομέα του εφοδιασμού των κυκλωμάτων που τα πωλούσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

 

«Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει η “επαγγελματικού” τύπου εμπλοκή του συλληφθέντα στα κυκλώματα εμπορίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων και για το λόγο αυτό η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του και οι διασυνδέσεις του με άλλα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων», επισημαίνει η ΕΛΑΣ.

 

 

Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ από την αποθήκη:

Πηγή, φωτο: Ελληνική Αστυνομία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις