Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στα χέρια της αστυνομίας ο δραπέτης – δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη

Στα χέρια της αστυνομίας ο δραπέτης – δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη

Ο δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη στην Μύκονο συνελήφθη την Δευτέρα στην Καλλιθέα. Είχε πλαστό διαβατήριο και ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα. Η δολοφονία που συγκλόνισε την χώρα.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας διαβόητος Πολωνός κακοποιός, ο οποίος είχε καταδικασθεί για την δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στην το 2010 Μύκονο.

Ο καταδικασθείς είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού στις 09/09/2019, αλλά δεν είχε επιστρέψει ποτέ. Ο δραπέτης συνελήφθη στην Καλλιθέα την Δευτέρα στο σπίτι ενός άλλου Πολωνού. Πάνω του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο και εικάζεται ότι περίμενε να ανοίξουν τα σύνορα για να διαφύγει στην πατρίδα του.

Η στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία – Όλο το χρονικό

Στις 4 Οκτωβρίου 2010 οι δύο Πολωνοί έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα με ΙΧ από το συνοριακό σταθμό Ευζώνων. Την επομένη το πρωί, μπήκαν στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό την Μύκονο.

Με το που έφτασαν  στο νησί πήγαν στο σπίτι του Ζουγανέλη αλλά εκείνος έλειπε.

Η συνεργός τους τηλεφώνησε στον Ζουγανέλη από πολωνικό κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Click4More Μύκονος: Βασάνισαν και σκότωσαν τον Μίμη Ζουγανέλη για 1.000.000 ευρώ – Δραπέτευσε ο δολοφόνος του

Όταν βεβαιώθηκε ότι ο Ζουγανέλης θα γύριζε στο σπίτι του ειδοποίησε τους δολοφόνους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του θύματος.

Του έκαναν φρικτά βασανιστήρια. Τον έδεσαν με καλώδιο, τον ανέβασαν από το ισόγειο στην βεράντα του πρώτου ορόφου, τον μαχαίρωσαν σε διάφορα σημεία του σώματός του και με ένα δυνατό χτύπημα του κεφαλιού του σε γωνία του μπαρ της βεράντας, τον σκότωσαν.

Στην συνέχεια πήραν από το σπίτι ένα χρηματοκιβώτιο, το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ένα λαπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και έφυγαν από το νησί το απόγευμα της ιδίας ημέρας, με πλοίο της γραμμής.

Στις 6 Οκτωβρίου οι δράστες έφυγαν από την Ελλάδα, πάλι οδικώς, με το ίδιο ΙΧ και με τελικό προορισμό την Πολωνία.

Η Αστυνομία ωστόσο, σε στενή συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, καθώς και με τον Έλληνα εισαγγελέα στην Eurojust έστησε ολόκληρη επιχείρηση για την σύλληψή τους.

Μέσα σε λίγα 24ωρα συνελήφθησαν από τις πολωνικές αρχές οι δύο από τους δράστες (η γυναίκα και ένας από τους δύο άνδρες) με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, και ακολούθησε η σύλληψη και του τρίτου Πολωνού.

Στις 4 Ιανουαρίου 2011 η Μ.Π. οδηγήθηκε στην εισαγγελία της Σύρου όπου και απολογήθηκε για την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία. Αν και ομολόγησε ότι συμμετείχε στη ληστεία, αρνήθηκε ότι το χρηματοκιβώτιο περιείχε 1,5 εκατομμύρια ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά: «μετρήσαμε τα χρήματα και τα βρήκαμε γύρω στις 78.000».

Στις 04/04/2012 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου επέβαλε στην Πολωνή και τον ομοεθνή φίλο της ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ως προς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ ένοχος κρίθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων. Και οι τρεις κατηγορούμενοι υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι ναι μεν διέπραξαν τη ληστεία αλλά δεν σκότωσαν τον 73χρονο επιχειρηματία.

ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις