Site icon NewsIT
22:42 Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στο “σκαμνί” στελέχη του Δήμου Μυκόνου για υπεξαίρεση

O δήμος έχασε περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία 2002 - 2012 από τα έσοδα της τουριστική επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, υπάλληλοι έβαζαν στην τσέπη τους δημοτικά τέλη, που πλήρωναν  ξενοδόχοι και τους έδιναν πλαστές αποδείξεις.

Η δικαστική έρευνα έδειξε επίσης ότι δημόσιοι λειτουργοί και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέδιδαν πλαστές βεβαιώσεις μη οφειλής στο δήμο, προς όφελος επιχειρηματιών του τουρισμού.

Η ειδική εφέτης ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εφετών της Σύρου, απέδωσε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και διέταξε την προφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος Μυκόνου, κύριοι Βερώνης και Κουσαθανάς, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού κατέβαλαν 150.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα.
Εγγύηση πλήρωσαν και είναι ελεύθεροι οι δύο αντιδήμαρχοι και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών.
Οι δύο αιρετοί δηλώνουν άγνοια για την απάτη και αναρμοδιότητα…

Κατηγορίες σε βαθμό πλημελήματος αντιμετωπίζουν και 11 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων…

Διαβάστε ακόμα:

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ – Πως το δημόσιο χάνει λεφτά από το τελωνείο του Προμαχώνα

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version