Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική – Βρήκαν όπλα και εκρηκτικά

Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική – Βρήκαν όπλα και εκρηκτικά

Χειροπέδες σε δυο άνδρες και μια γυναίκα έβαλε η Αντιτρομοκρατική. Σε ποια οργάνωση πιστεύεται ότι ανήκουν. Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε κατηγορηθεί ως συνεργός του Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά. Έρευνες σε τέσσερα σπίτια στην Αττική. Σε πλήξη εξέλιξη οι έρευνες.

Τρεις συλλήψεις έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική, ύστερα από έρευνες σε τέσσερα σπίτια στην Αττική. Σε αποθήκη στο Κουκάκι βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες καλάσνικοφ. 

Η επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (23.09.2020) και η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δυο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών και μια γυναίκα 36 χρόνων. Ο πρώτος είχε νοικιάσει την αποθήκη όπου εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά και ο δεύτερος συνελήφθη στο σπίτι του στα Πετράλωνα μαζί με τη σύντροφό του, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, και στην κατοχή του βρέθηκαν δυο πιστόλια. 

Οι πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες πιθανόν ανήκουν σε εγχώρια τρομοκρατική ομάδα, με τις αρχές να ερευνούν τη σχέση τους με την ΟΛΑ (Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών). 

Οι δυο άνδρες συλληφθέντες είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές. Ο ένας στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά και ο δεύτερος είχε συλληφθεί ύστερα από ληστεία, η οποία κατά τη Αντιτρομοκρατική, είχε γίνει για να… γεμίσει το “επαναστατικό ταμείο”. 

Οι έρευνες έγιναν σε τέσσερα σημεία στην Αττική. Σε σπίτια βρέθηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα, ενώ εντοπίστηκε και μια αποθήκη στο Κουκάκι, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες καλάσνικοφ. Την αποθήκη αυτή είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο ένας από τους συλληφθέντες (ο συνεργάτης του Παλαιοκώστα) κι εκεί βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και χρονοδιακόπτες, υλικά για την κατασκευή βομβών δηλαδή. 

Μέχρι στιγμής, οι συλληφθέντες κατηγορούνται μόνο για όπλα και εκρηκτικά και όχι, προς το παρόν, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Ποια είναι η ΟΛΑ 

Η ΟΛΑ είχε ξεκινήσει τις επιθέσεις της με καλάσνικοφ. Από τα πρώτα της χτυπήματα ήταν στην πρεσβεία του Ισραήλ και στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, όπου “χτύπησαν” με καλάσνικοφ. 

Αργότερα, τα μέλη της στράφηκαν σε επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και σημαντικότερα χτυπήματα αυτά στον ΣΕΒ, το Εφετείο στη Λουκάρεως και τη βόμβα στο κτίριο του ΣΚΑΙ. 

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις