Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνέλαβαν για τρομοκρατία δύο συνεργάτες του Χ. Ξηρού – Συμμετείχαν στο σχέδιο ανατίναξης των Φυλακών Κορυδαλλού – Πληροφορίες για προσαγωγή γυναίκας

Συνέλαβαν για τρομοκρατία δύο συνεργάτες του Χ. Ξηρού – Συμμετείχαν στο σχέδιο ανατίναξης των Φυλακών Κορυδαλλού – Πληροφορίες για προσαγωγή γυναίκας

– Πολύ σημαντικές θεωρούνται οι δύο συλλήψεις αφού και οι δύο άντρες φέρεται να έχουν ηγετικό ρόλο στην τρομοκρατία
– Εκτός από τη συνεργασία τους με τον Χριστόδουλο Ξηρό ο ένας συλληφθείς ανήκε στο «Αντάρτικο πόλης» με ηγετικό ρόλο στην «Συνωμοσία τις Φωτιάς»
– Και οι δύο εμπλέκονται στο σχέδιο ανατίναξης των Φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και στις βομβιστικές επιθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, στη ΔΟΥ Κορυδαλλού και στον τρομοφάκελλο που είχε σταλεί στον Εισαγγελέα Δ. Μόκκα
– Στα χέρια της Αστυνομίας και μία γυναίκα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι η συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού ”Αγγελική

Σε δυο συλλήψεις που έχουν σχέση με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο τις «Συνομωσίας Πυρήνων τις Φωτιάς» να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν τρομοκράτες και ποινικοί, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

για τον έναν από τους συλληφθέντες ότι είναι πρόσωπο σημαντικό στο λεγόμενο Ελληνικό «Αντάρτικο πόλης» καθώς έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ξηρού που συνεργάζονταν με την «Συνωμοσία τις Φωτιάς»

Συμφώνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και μεταδίδουμε με πάσα επιφύλαξη οι συλληφθέντες είναι δυο άνδρες και έπεσαν στα χέρια των Αρχών έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις τις Αντιτρομοκρατικής σε Γαλάτσι και Άγιο Δημήτριο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

αποτυπώματα και γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν βρεθεί στους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Α/Τ Ιτέας οποίος είχε εξουδετερωθεί, στην ΔΟΥ Κορυδαλλού όπου δεν είχε εκραγεί λόγο λάθους στην συνδεσμολογία, αλλά και το τρομοφάκελο που είχε σταλεί στον Εισαγγελέα Δ. Μόκα

Οι πληροφορίες που όμως επίσημα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για τον έναν από τους συλληφθέντες ότι είναι πρόσωπο σημαντικό στο λεγόμενο Ελληνικό «Αντάρτικο πόλης» καθώς έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ξηρού που συνεργάζονταν με την «Συνωμοσία τις Φωτιάς».

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αποτυπώματα και γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν βρεθεί στους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Α/Τ Ιτέας οποίος είχε εξουδετερωθεί, στην ΔΟΥ Κορυδαλλού όπου δεν είχε εκραγεί λόγο λάθους στην συνδεσμολογία, αλλά και το τρομοφάκελο που είχε σταλεί στον Εισαγγελέα Δ. Μόκκα και είχε επίσης εξουδετερωθεί, καθώς ο Δικαστικός Λειτουργός είχε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε με το συγκεκριμένο φάκελο.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να παίζει περιφερειακό ρόλο στην ομάδα Ξηρού, ενώ ασαφείς πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσαγωγή στην ίδια Υπηρεσία και μιας γυναίκας, η οποία όμως δεν είναι η καταζητούμενη περιβόητη Αγγελική στενή συνεργάτης των έγκλειστων μελών τις «Συνομωσίας» στης φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι σχεδίαζαν την απόδραση τους με την βοήθεια του Ξηρού, χρησιμοποιώντας την 22χρονη φοιτήτρια ως γραμματοκομιστή των μηνυμάτων τους στων έξω κόσμο.

Στης 18:00 το απόγευμα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Αρχηγός τις ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης θα προβεί σε λεπτομερή παρουσίαση τις υπόθεσης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε