Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα περιττώματα «πρόδωσαν» τον “ληστή της ντουλάπας” στο Παλαιό Φάληρο!

Τα περιττώματα «πρόδωσαν» τον “ληστή της ντουλάπας” στο Παλαιό Φάληρο!

Ο 40χρονος δράστης είχε κρυφτεί επί 14 ώρες στην ντουλάπα του διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο.
Οι αστυνομικοί είχαν ελέγξει τα πάντα εκτός από την ντουλάπα.
Συνελήφθη πριν από δυο χρόνια για δολοφονία και το DNA του ταυτίστηκε με εκείνο στα… περιττώματα της ντουλάπας.

Τα περιττώματα που άφησε πίσω του στην ντουλάπα που είχε κρυφτεί, πρόδωσαν τον επονομαζόμενο και “ληστή της ντουλάπας” στην εισβολή και ληστεία στο Παλαιό Φάληρο που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη αφού είχε κρυφτεί εκεί επί 14 ώρες και δεν τον κατάλαβαν ποτέ οι αστυνομικοί.

Όπως αποκαλύπτει το vima.gr, δυο χρόνια μετά την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου που είχε χαρακτηριστεί και «φιάσκο» για την αστυνομία αφού δεν πήραν χαμπάρι τον ληστή στην ντουλάπα, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε την ταυτότητά του.

Αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ το θέμα αυτό. Πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα ο οποίος είναι στην φυλακή από τον Μάρτιο του 2018 για μια δολοφονία που είχε κάνει δύο χρόνια νωρίτερα, με θύμα έναν 56χρονο στο Νέο Κόσμο.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το πως έφτασαν στα ίχνη του! Έγινε μετά εξέταση DNA αφού χρησιμοποίησαν γενετικό υλικό από τα…περιττώματα που είχε αφήσει στην ντουλάπα – κρυψώνα του διαμερίσματος του Παλαιού Φαλήρου τις ώρες που ήταν εκεί κλεισμένος!

Πως είχε γίνει η ληστεία στο Παλαιό Φάληρο

Η ληστεία στο διαμέρισμα είχε γίνει στις 3 Απριλίου 2017 και συμμετείχαν τέσσερα άτομα: ένας 41χρονος Μολδαβός (είχε κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία το 2007 στην Καλλίπολη), που σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι στη διάρκεια της καταδίωξης, ένας 40χρονος ρωσικής καταγωγής, ένας 35χρονος από την Αρμενία και ο τέταρτος δράστης, ένας Έλληνας που κρύφτηκε στην ντουλάπα.

Παρά τους ελέγχους που είχαν κάνει οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα μετά τη φυγή και την καταδίωξη των τριών από τους τέσσερις ποινικούς, τον τέταρτο δεν τον βρήκαν ποτέ. Μάλιστα εκείνος, επί 14 ώρες ήταν κρυμένος στην ντουλάπα. Και ήταν τόσες πολλές οι ώρες που χρειάστηκε να κάνει ως και την ανάγκη του μέσα σε αυτήν.

Αργά το βράδυ, και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη ένοικος και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Ο γιος της 64χρονης γυναίκας, άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει. Αφού έλεγξε την θυροτηλεόραση τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά. Αμέσως ξεκίνησε νέα επιχείρηση. Άνδρες της αστυνομίας με εκπαιδευμένους σκύλους άρχισαν να τον αναζητούν. Μάταια όμως, είχε καταφέρει να γίνει “καπνός”. Το newsit.gr είχε δημοσιεύσει τότε φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον ίδιο τον δράστη!

Η φωτογραφία ντοκουμέντο με τον ληστή την ώρα που ελέγχει την θυροτηλεόραση λίγο πριν εξαφανιστεί

Όμως, στις 29 Μαΐου 2018 η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας η οποίο συνέβη στις 9 Μαρτίου 2016 (ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου), ενός 54χρονου εισοδηματία στο Νέο Κόσμο Αττικής. Τον σκότωσαν απαιτώντας του να τους δείξει την κρύπτη στο δάπεδο που είχε χρήματα και λίρες. Η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ότι δράστες της δολοφονίας ήταν ένας 40χρονος Έλληνας ποινικός που είχε κατηγορηθεί για διαρρήξεις και ληστείες, ένας 37χρονος αρτοποιός που εμφανίσθηκε σαν πληροφοριοδότης του.

Η εξέταση του δείγματος του DNA του 40χρονου ταυτίστηκε με το γενετικό υλικό του ληστή της ντουλάπας.

πηγή: vima.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις