Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους εκτελεστές του – Συγκλόνισε η σύζυγός του

Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους εκτελεστές του – Συγκλόνισε η σύζυγός του

Πάγωσε το δικαστήριο ακούγοντας όχι μόνο τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου δικηγόρου, αλλά και τι του απάντησαν οι δράστες.
Χυδαία συμπεριφορά από τους κατηγορούμενους.
Έβριζαν το νεκρό και την οικογένειά του.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όπως ανέφερε σήμερα στην κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, Βικτωρία Γριμάνη. Η απάντηση του ενός εκ των δύο δραστών στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο φέρεται να ήταν «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι υπόλοιποι συγγενείς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όλοι συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντων για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa – Hellas Power  στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

Η σύζυγος του δικηγόρου ξεκαθάρισε στην κατάθεση της πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Το βράδυ ωστόσο πριν τη δολοφονία του ανέφερε πως είχε παρατηρήσει  ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σήμερα παρών στη δίκη ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος είναι μάρτυρας στην υπόθεση.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Αρμπέρ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. Ο 34χρονος ζήτησε μάλιστα ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του. Το αίτημά του απορρίφθηκε, ωστόσο, αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της δίκης είναι το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος για τη μεταφορά της σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη όπου θα χωρίζει την πολιτική αγωγή από το εδώλιο των κατηγορουμένων μεγαλύτερη απόσταση.

Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 15 Φεβρουαρίου καθώς δεν μπόρεσε να βρεθεί μεγαλύτερη αίθουσα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις