Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Τεράστιο κύκλωμα αποφυλακίσεων… αλά Φλώρος – 343 ανάπηροι “πέταξαν” από το κλουβί!

Τεράστιο κύκλωμα αποφυλακίσεων… αλά Φλώρος – 343 ανάπηροι “πέταξαν” από το κλουβί!

Δεν είναι ένας και δύο, δεν είναι καν μερικές δεκάδες. Μέσα σε τρία χρόνια έχουν αποφυλακιστεί ως ανάπηροι 343 κρατούμενοι από πολλές φυλακές της χώρας και πλέον οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε το σύστημα που εκμεταλλεύτηκε και ο Αριστείδης Φλώρος.

Το κύκλωμα που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αριστείδης Φλώρος υπάρχουν πλέον στοιχεία ότι είχε απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν σε όλες της φυλακές της χώρας. Οι δικαστικές αρχές φαίνεται ότι έχουν στοιχεία πως είναι πολλοί εκείνοι που “βαφτίστηκαν” ανάπηροι και βγήκαν από τη φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” εκτός φυλακής με ποσοστό αναπηρίας βρίσκεται ήδη ένας ισοβίτης ο οποίος επί χρόνια απασχολούσε την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και πολλά άλλα αδικήματα. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι όχι απλά εκμεταλλεύτηκε τη δράση του κυκλώματος με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά αναπηρία, αλλά είναι και ο ίδιος μέλος του.
Τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας καθώς μόνο τα τελευταία χρόνια οι αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας είναι εκατοντάδες.

Με τον ίδιο τρόπο θα έβγαινε ελεύθερος από τις φυλακές Δομοκού ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών επικαλούμενος αναπηρία σε ποσοστό 88%. Οι αρχές την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι εντόπισαν το πλαστό πιστοποιητικό.

Είναι ενδεικτικό ότι ως ανάπηρου έχουν αποφυλακιστεί από 1ο φυλακές 343 άνθρωποι:

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού 67
Φυλακές και νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 42
Λάρισα 30
Γυναικείες φυλακές Θήβας 30
Ψυχιατρείο Κορυδαλλού 14
Χαλκίδα 14
Γρεβενά 17
Νιγρίτα 20
Τρίκαλα 21
Ναύπλιο 12

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις