Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρόμος για οδηγούς και επιβάτες λεωφορείων! Μέτρα της αστυνομίας για τις επιθέσεις

Τρόμος για οδηγούς και επιβάτες λεωφορείων! Μέτρα της αστυνομίας για τις επιθέσεις

Τρόμος και φόβος για οδηγούς και επιβάτες αστικών λεωφορείων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, λόγω των ασυνειδήτων που για να διασκεδάσουν, ή έστω για να “θρέψουν” την διαταραγμένη ψυχολογική τους διάθεση, πετούν πέτρες ή πυροβολούν τα οχήματα με αεροβόλο, με άμεσο κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος ακόμα και δυστυχήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας στη Λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε το πλέον σοβαρό περιστατικό των ημερών, όταν ένας άγνωστος πυροβόλησε, μάλλον με αεροβόλο, τα τζάμια λεωφορείου.

Το όχημα των Αστικών Συγκοινωνιών, εν προκειμένω το Α2, είχε σταματήσει στην στάση στην κάθοδο της Λ. Συγγρού στο ύψος της οδού Εφέσου. Εκείνη την ώρα επιβιβαζόταν στο λεωφορείο μια κοπέλα 28 ετών, όταν ένας άγνωστος, κρυμμένος σε θημωνιές διπλανού πάρκου, πυροβόλησε μάλλον με αεροβόλο όπλο τα τζάμια του λεωφορείου, με αποτέλεσμα να σπάσουν.

Μετά την πράξη του και όταν είδε ότι είχε ήδη προκληθεί πανικός μεταξύ των επιβατών, ο ασυνείδητος οπλοφόρος έσπευσε να εξαφανιστεί, μάλλον με κάποιο όχημα που είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Από τον πυροβολισμό ή τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν ζημιές στα τζάμια του λεωφορείου και μάλιστα στο ύψος που κάθονται οι επιβάτες, ενώ από τα θραύσματα τους τραυματίστηκε η 28χρονη, η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε άμεσα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του Φαλήρου, προκειμένου να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος άνθρωπος την Κυριακή είχε πυροβολήσει δυο λεωφορεία της ίδιας γραμμής και μάλιστα εν κινήσει, επίσης προκαλώντας φθορές στα τζάμια των οχημάτων, ευτυχώς όμως αυτή την φορά χωρίς να τραυματιστούν επιβάτες.

Ήδη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η ΕΛ.ΑΣ λαμβάνει τα μέτρα της και πραγματοποιεί περιπολίες σε διάφορες περιοχές, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει εργαζόμενους και επιβάτες στα αστικά λεωφορεία.

Πάντως δεν είναι μόνο στην Λ. Συγγρού το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή που έπεφταν οι πυροβολισμοί στο λεωφορείο στην Συγγρού, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων ένας οδηγός λεωφορείου προσπάθησε και τα κατάφερε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα, όταν έκανε χειρισμό πανικού την στιγμή που δέχθηκε πέτρα στο παρμπρίζ, την ώρα μάλιστα που ήταν έτοιμος να προσεγγίσει στάση στην ίδια περιοχή.

Επίσης πέτρες δέχονται οδηγοί λεωφορείων στα οχήματα τους στις περιοχές Α. Λιοσίων, αλλά και στο Ζεφύρι. Στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάται πως πρόκειται για ανηλίκους Ρομά, οι οποίοι “ψυχαγωγούνται” με αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι που βάζει σε κίνδυνο ζωές επιβατών και εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις