Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντο: Πώς έπιασαν τον άνθρωπο “φάντασμα” που αναζητούσαν για δύο δεκαετίες

Βίντεο – ντοκουμέντο: Πώς έπιασαν τον άνθρωπο “φάντασμα” που αναζητούσαν για δύο δεκαετίες

Έναν άνθρωπο “φάντασμα” ο οποίος θεωρούνταν μετρ της απάτης και αναζητούνταν τουλάχιστον για 20 χρόνια, κατάφεραν να συλλάβουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Είχε σβήσει τα ίχνη του με αριστοτεχνικό τρόπο. Δεν υπήρχε στην εφορία και έμενε σε AirBnb.

Οδηγός στις έρευνες τους ήταν το βίντεο που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr και απεικονίζει τον δράστη να αγοράζει από περίπτερο προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες θα έπαιζε τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν 51χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις. Ο φυγόποινος από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε φροντίσει να σβήσει τα ίχνη του προκειμένου να γλιτώσει από την τσιμπίδα του νόμου. Δεν έκανε φορολογικές δηλώσεις, έμενε σε airbnb, χρησιμοποιούσε κινητά τηλέφωνα με πακιστανικούς αριθμούς, ενώ για όλες τις μετακινήσεις του μίσθωνε ταξί.

Από το 2018 ο 51χρονος είχε επικεντρώσει την εγκληματική του δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εξαπατώντας συστηματικά ηλικιωμένους.

Προσποιούμενος το διευθυντή τράπεζας πλησίαζε τα θύματα του και χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι οι κάρτες αναλήψεων τους έχουν πρόβλημα τους οδηγούσε στα ATM προκειμένου να τους βοηθήσεις στις συναλλαγές τους. Αφού οι ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι του έδιναν την κάρτα και το pin, o δράστης πραγματοποιούσε τις συναλλαγές. Εντέχνως όμως δεν τους επέστρεφε τη δική τους κάρτα, αλλά άλλες που είχε στην τσέπη του κι ήταν από τα ίδια πιστωτικά ιδρύματα.

Στην συνέχεια με την κάρτα που είχε αφαιρέσει αγόραζε από περίπτερα που βρίσκονταν κοντά στα τραπεζικά καταστήματα προπληρωμένες κάρτες προκειμένου να παίξει τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Το πάθος του για τον τζόγο, ήταν αυτό που τον πρόδωσε, καθώς έδωσε στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία που ήθελαν για να φτάσουν στην ταυτοποίηση του και στη σύλληψη του.

Οι άνδρες της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας που είχαν αναλάβει να σταματήσουν τη δράση του, έψαξαν τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα περίπτερα κοντά στα σημεία που κάνει την εμφάνιση του ο 51χρονος και σε ένα από αυτά κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Έτσι γρήγορα έφτασαν στα ίχνη του και του πέρασαν χειροπέδες.

Όπως προέκυψε ο 51χρονος είχε καταφέρει από το 2018 να εξαπατήσει 76 ηλικιωμένου και να τους αποσπάσει συνολικά 175.000 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις