Site icon NewsIT
13:49 | 14.12.13

Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλο στη Θεσσαλονίκη

Newsit Newsroom

Νομίσματα και αντικείμενα των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, εντόπισαν αστυνομικοί στην κατοικία 45χρονου σε χωριό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από έρευνες στο σπίτι και στην αποθήκη του 45χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν 68 νομίσματα των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, οκτώ χάλκινα βραχιόλια και 14 χάλκινα δαχτυλίδια των βυζαντινών χρόνων, ένα σιδερένιο καρφί και μία σιδερένια αιχμή βέλους των ιστορικών χρόνων.

Βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, τρεις ραβδοσκοπικές βέργες και ένα σκαπτικό εργαλείο.

Τα αντικείμενα και τα νομίσματα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων σύμφωνα με γνωμάτευση της ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Πάτρα: Αλυσοδένουν 17χρονο με νοητικά προβλήματα

Πυρπόλησαν όχημα του ΑΠΘ

Χανιά: Τα εγκατέλειψε για δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!

Σοκ στην Πρέβεζα από το θάνατο 6χρονου αγοριού

“Έφυγε” ο Κάρολος Τσίζεκ

Νάξος: Ένοχος κρίθηκε ο χειρουργός για το θάνατο του παίχτη reality, Γιώργου Νάιδα

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version